Ing. Jitka Volfová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.06.2021 8:39:00

Město plánuje upravit vchod do KD Crystal

Město plánuje upravit vchod do KD Crystal

Důstojný vstup, který si v současnosti jediný fungující kulturní stánek v České Lípě zaslouží, dostane Kulturní dům Crystal.

Českolipská radnice plánuje v letošním roce opravit vstupní prostor i sociální zařízení v přízemí domu, proto nyní soutěží zhotovitele stavby. Do budoucna se pak počítá s úpravou kompletně celého foyer včetně schodů do restaurace.

Tuto opravu mělo město Česká Lípa v plánu již v loňském roce, jenže do rozjeté přípravy vstoupil koronavirus, restrikce s ním spojené, další vlna koronaviru a fungování očkovacího centra. Proto se dlouho plánovaná oprava dostává na scénu až nyní.

„Určitě nechceme fungování kulturního domu opravou zastavit, naopak chceme, aby se v něm návštěvníci cítili příjemněji než nyní. S opravou bychom chtěli začít v létě, kdy se kulturní akce pořádají především venku. Stavební práce bychom měli dokončit na podzim. Pro toto podzimní období máme vymyšlený systém, aby byl kulturní dům v provozu i přes probíhající opravy,“ ujistila starostka České Lípy Jitka Volfová.

V rámci letošní rekonstrukce město opraví oboje hlavní vstupní dveře, zádveří, prostor pokladny a sociální zařízení v přízemí kulturního domu. Úpravou projde také venkovní prostor před schody u vstupu do kulturního domu. Odhadované náklady na stavbu jsou necelých 13 milionů korun. V příštím roce chce pak město pokračovat s opravou celého foyer a schodů do restaurace.

„Nejsou to jediné změny, které v letošním roce v kulturním domě proběhnou. Kromě úpravy vstupu počítáme také s modernizací promítací techniky v kině, a to konkrétně s výměnou projektoru, plátna a 3D technologie. I tato výměna by měla být hotová do začátku podzimu. Věřím, že změny diváci ocení a začnou naše kino opět hojně navštěvovat,“ připomněl radní pro kulturu Michal Prokop. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama