Ing. Jitka Volfová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2021 17:46:00

Nechceme budovat parkovací plochy na úkor zeleně

Nechceme budovat parkovací plochy na úkor zeleně

Radnice plánuje zrevitalizovat další část sídliště Špičák.

Připravit projekt pro revitalizaci další části největšího českolipského sídliště Špičák chce město Česká Lípa, konkrétně se jedná o problematické místo otočky autobusů v Dlouhé ulici. Než se radnice pustí do přípravy projektu, chce najít nejvhodnější místo pro bezpečné parkování vozidel, které nyní parkují v prostoru otočky a jejím nejbližším okolí. S tím by měla městu pomoci srovnávací studie parkovacích domů v této lokalitě.

Lokalita otočky v Dlouhé ulici je problematická hned z několika důvodů. Autobusy se zde otáčejí v místě, kde parkuje velké množství aut a zároveň se zde po silnici pohybují chodci, protože zde není chodník.

„V místě otočky autobusů v Dlouhé ulici se dostáváme do problému s místem, protože přímo zde není dostatek prostoru pro vybudování parkoviště. Je tedy nutné místa pro parkování vybudovat jinde. Nejvhodnějším řešením tohoto problému je tak stavba parkovacího domu v blízkosti otočky,“ uvedl místostarosta České Lípy Martin Brož.

Místa, kde by mohl být parkovací dům vybudován, jsou vytipována dvě – jedno se nachází na louce pod denním stacionářem (bývalou ZŠ) v Hradecké ulici, druhé na místě bývalé školky v Dlouhé ulici č.p. 2598. „Uvědomujeme si, že v budově bývalé školky v Dlouhé ulici je v pronájmu několik subjektů.  Pokud by tato lokalita byla zvolena jako nejvhodnější pro vybudování parkovacího domu, počítáme s tím, že budeme s pronájemci jednat a pokusíme se jim nabídnout jiné odpovídající prostory. Zároveň je třeba upozornit, že příprava projektu zabere nějaký čas, takže samotná stavba by mohla být realizována zhruba v horizontu dvou let. Je tedy dostatek času vše projednat,“ ujistil místostarosta Martin Brož.

„Chápeme potřebu občanů mít u svého domu kapacitní parkoviště, zároveň však nechceme budovat parkovací plochy na úkor zeleně, proto jdeme cestou parkovacích domů. Před samotnou realizací si chceme být jisti, že vybereme správnou lokalitu, a proto necháme zpracovat srovnávací studii, která vyhodnotí, které místo je k vybudování domu vhodnější. Ze studie se zároveň dozvíme předpokládanou budoucí kapacitu parkovacího domu a finanční náklady na výstavbu,“ doplnila starostka České Lípy Jitka Volfová.

Veřejnou zakázku na zpracování této studie přidělili českolipští radní na svém lednovém jednání firmě H.A.N.S. stavby, a.s. za nabídkovou cenu 134 tis. Kč. Studie by měla být hotová v dubnu letošního roku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama