Ing. Jitka Volfová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2020 19:06:00

Oprava fasády kavárny Union se posunula o rok

Oprava fasády kavárny Union se posunula o rok

Zakletá se zdá být snaha města o opravu střechy a fasády kavárny Union v centru České Lípy. Ačkoli opravit střechu na této krásné secesní budově se v loňském roce podařilo, v druhém případě je více než tři roky dlouhá snaha města stále marná.

Firma Opravy památek- Kabáč s.r.o., která zakázku v loňském roce řádně vysoutěžila a v letošním roce měla fasádu opravit, odstoupila od smlouvy. Město tak zakázku soutěží znovu, fasáda by měla být opravena v roce 2021.
„Z důvodu pandemie koronaviru firma nemá v současné době dostatek kvalifikovaných pracovníků, aby mohla zakázku zrealizovat. Z důvodu vyšší moci jsme se tedy dohodli na ukončení smlouvy. Zakázku soutěžíme znovu a s velkým předstihem, což se nám už jednou vyplatilo. Věřím, že se nám podaří firmu vysoutěžit a v příštím roce dokončit opravu této krásné budovy,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová a doplnila, že s opravou by se mělo začít na jaře příštího roku, předpokládané náklady na zakázku jsou 2,8 milionu korun.

Zakázku na opravu střechy a fasády kavárny Union soutěží město od roku 2017, několikrát se do výběrového řízení nikdo nepřihlásil. Vysoutěžit dodavatele se městu podařilo až po rozdělení zakázky na opravu střechy a fasády na dvě poloviny.  Opravu střechy již město dokončilo, nyní už zbývá opravit fasádu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama