Ing. Jitka Volfová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2020 16:50:00

Revitalizace Vladimirské ulice bude těšit především občany

Revitalizace Vladimirské ulice bude těšit především občany

Město dokončí revitalizaci Vladimirské ulice na Špičáku.

Nové komunikace, chodníky i parkovací místa mají od konce loňského roku ve Vladimirské ulici na sídlišti Špičák v České Lípě. Celkový dojem však stále narušuje nepěkný pohled na neupravenou zelenou plochu uprostřed ulice. Svůj dluh vůči zdejším obyvatelům město splatí letos na podzim a sadové úpravy dokončí. V ulici tak přibude celkem 9 nových stromů a zhruba 1300 kusů keřů.

Kromě toho se počítá také s výstavou tří nových mlatových cestiček a osazením laviček. Ze stromů budou v ulici zasazeny např. javory nebo duby, z keřů třeba šeříky nebo jasmín. Úprav se dočká nejen velká zelená plocha uprostřed ulice, ale i další menší plochy okolo včetně okolí jednotlivých vchodů, a také přilehlé dětské hřiště. Zakázku bude mít na starosti firma COMPAG CZ s.r.o, která ji vysoutěžila za necelé 1,2 miliony korun. V ceně je kromě provedených úprav a výsadeb započítána také následná péče o zrevitalizované plochy po dobu následujících tří let. 
Revitalizace Vladimirské ulice město přišla město na 22 milionů korun, dokončena byla v listopadu 2019. „Nad budoucí podobou velké zelené plochy uprostřed ulice jsme hojně diskutovali s místními občany, a to nejen na veřejném setkání, ale i v průběhu kontrolních dnů. Všechny jejich připomínky jsou v projektové dokumentaci zapracovány, takže věřím, že lidé budou mít z výsledku radost. Já osobně jsem ráda, že jsme místní obyvatele do tohoto projektu zapojili takto těsně, protože revitalizace by měla sloužit především jim,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová a doplnila, že další lokalita vytipovaná k regeneraci na sídlišti Špičák je Dlouhá ulice.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama