Ing. Jitka Volfová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2021 10:01:00

Všechny výrobky jsou úžasné a velmi těžko se mezi nimi vybírá

Všechny výrobky jsou úžasné a velmi těžko se mezi nimi vybírá

Regionálním českolipským výrobkem roku je textilní panenka Nanynka

Textilní dekorativní panenka Nanynka od Věry Najbrtové z Nového Boru se stala absolutním vítězem třetího ročníku soutěže Regionální českolipský výrobek roku. Panenka tak obstála v konkurenci dalších 82 výrobků od 33 výrobců z Novoborska a Českolipska. Výsledky soutěže byly slavnostně vyhlášeny v úterý 5. října v českolipské vile Hrdlička.

Letos již podruhé soutěž vyhlásila společně města Česká Lípa a Nový Bor, organizačně ji zajišťovalo Regionální turistické informační centrum Česká Lípa. Vyhlášena byla v květnu, přihlášky se přijímaly do 31. července. Přihlásit se mohly fyzické i právnické osoby, které mají sídlo na území obcí s rozšířenou působností Nový Bor a Česká Lípa. Každý výrobce mohl přihlásit libovolný počet výrobků. V loňském roce se do soutěže přihlásilo 32 výrobců s celkem 96 výrobky.

„Regionální výrobek roku má obrovský smysl. Mezi výrobci se těší velké oblibě a díky této soutěži se nám daří upozornit širokou veřejnost na regionální výrobce a jejich úžasné výrobky, které vytváří s velkým umem a láskou. Účastníci soutěže se také začínají objevovat na akcích města, kde své výrobky prodávají, což je moc dobře. Nesmírně si vážím práce všech výrobců a těší mě, že v regionu máme tolik šikovných lidí. Pokud jim naše soutěž dodá novou energii a chuť do další práce, je to maximum, co si můžeme přát,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová a dodala: „Všechny výrobky jsou úžasné a velmi těžko se mezi nimi vybírá. Děkuji členům odborné poroty, kteří břímě tohoto rozhodnutí vzali na sebe. Děkuji také Novému Boru, že do toho šli opět s námi.“

Stejně jako v předchozích letech se soutěžilo ve třech kategoriích, a to potraviny, řemesla a umělecké výrobky a oděvní a textilní tvorba. V každé kategorii byli zvoleni tři medailisté, kteří na slavnostním vyhlášení obdrželi pamětní dárky, vítězové kategorií si navíc odnesli finanční odměnu 5tis. Kč. Ze tří vítězů jednotlivých kategorií pak vzešel absolutní vítěz, jemuž náleží odměna 20. tis. Kč, plaketa a samolepky s logem soutěže, které může vítěz využít k označení svých výrobků.

„Rádi jsme se opět zapojili do soutěže o regionální výrobek roku, která pomáhá místním výrobcům. Velmi mě pak potěšila zpráva, že absolutní vítězkou letošního ročníku je paní přímo z Nového Boru. Velmi jí gratuluji a přeji jí, aby se jí v její úžasné práci i nadále dařilo. Samozřejmě moje přání patří i ostatním výrobcům, výrobky všech přihlášených jsou úžasné,“ doplnil starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Absolutním vítězem se v roce 2020 stala Ivana Hollanová z Mimoně a její bezlepkové mrkvánky. Vítězkou prvního ročníku v roce 2019 pak byla Michaela Bílková z České Lípy a její jahodový extra jam s bezovým květem, který prodává pod značkou „Moje marmeláda“.

Vítězové jednotlivých kategorií

Potraviny

3. místo: Michal Sabáček z Volfartic – Jahodový sorbet
2. místo: PaedDr. Milena Krejzová, Kozí farma Nový Dvůr – Zrající sýr „Fišer“
1. místo: Jizerské pekárny s.r.o. – Chléb Dobrák

Řemesla a umělecké výrobky

3. místo: Jiří Haidl, Sklárna Svojkov - Replika trofejního poháru,
2. místo: Marie Mrňávková, firma Brodita, Kamenický Šenov -
Textilní domeček s Karkulkou,
1. místo: Papírnictví u Růži Mimoň, Lenka Novotná -
Interaktivní album na fotografie

Oděvní a textilní tvorba

3. místo: Václav Froněk – Tradiční venkov, Polevsko - „Souzním s přírodou“, ručně pletený svetr z ručně zpracované ovčí vlny,
2. místo: MYM-eco Martina Benešová, Česká Lípa - šaty z bambusu a ramie
1. místo: Věra Najbrtová, Nový Bor - textilní dekorativní panenka Nanynka

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama