Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2014 13:59:54

Bystřany jako horší stoka?

Bystřany jako horší stoka?

Zamořování zápachem, riskování úniku neznámých látek do životního prostředí a obtěžování místních občanů "smradem", to je současný stav ulice Novodvorská v Bystřanech na okraji známých lázní Teplice.

Na okraji pásma pro ochranu lázeňských léčivých vod teplických lázní, asi 20 metrů od vodního toku Bystřice (někdy nazývaného Bystřanský nebo Teplický potok) je umístěna čistička. Jeden by se domníval, že čistí odpady vzniklé v Teplicích, ale to je velký omyl!

Vozí tam „něco“ (škoda, že není možné označit lidově), co nejen šíleně páchne a zamořuje smradem celou Novodvorskou ulici, ale asi to nebude dobré ani pro životní prostředí. Místní ucpávají okna a ven se bojí vyjít.

O tyto dýchací lahůdky se jim stará společnost FEKO LT z Litoměřic. Že by v Litoměřicích neměli čističky? Nebo se jedná o tak „ošklivou“ látku v odpadech, že nechtějí riskovat zdraví občanů na Litoměřicku a zamořovat si své území. Kdo tuto firmu pověřil převozem takového odpadu až téměř do lázeňského města Teplice?

Asi nebude bez vážného důvodu nutné jet s normálními splašky téměř 50km z Litoměřic do Bystřan a 50km zpátky? Nejedná se výjimku, je to v posledním měsíci téměř pravidlo?

Kdo kašle na zdraví občanů a prostředí ve kterém žijí?

Jistě za službu a uložení takového „šmejdu“, který zamořuje okolí, ohrožuje životní prostředí a může ohrozit i vodní tok ve své těsné blízkosti, spolu s rizikem kontaminace spodních vod a možné infikace lázeňských vod světoznámých lázní Teplice se dobře platí!

Komu? Jistě to nejsou příjmy ani státu ani obce! Stojí rizika za to?

Může si v této zemi skutečně dělat každý kdo chce – co chce?

 Lidé nestojí státu a jeho úředníkům za to (byť si je občané platí), aby mohli dýchat alespoň čistý vzduch, když už se propadají do bídy a stát si půjčuje od Evropské unie peníze na pomoc lidem v bídě žijících?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama