Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.07.2016 19:20:50

Jak naplnit státní kasu? Dejme všem osobní odpovědnost. Bez výjimek!!!

Jak naplnit státní kasu? Dejme všem osobní odpovědnost. Bez výjimek!!!

Česká republika je státem plným výjimek, špatných zákonů, ochrany lumpů a delikventů. O to více stíhá poctivé a slušné občany státu.

 Tíživý dopad to má i na státní pokladnu, která ale patří všem. Respektive chudší, slušná a poctivá část občanů republiky ji plní, politici, korupčníci, lumpové a nepoctivci ji plení.

Forma čerpání ze státní pokladny bývá různá. Například dotování zájmových aktivit ze státního rozpočtu, zlaté padáky u státních úředníků, nevýhodné smlouvy uzavírané v neprospěch státu (občanů), o tvorbě špatných „lobby“ zákonů už vůbec nemluvě.

Mzdy například ligových fotbalistů jsou fakt úžasné. Proč na ně ale musí přispívat i daňový poplatník? Kdo má rád sport, ať svého koníčka a svůj klub dotuje. Dobrý klub si musí vydělat také na vstupném na kvalitní zápasy. Musí si ale také zaplatit náklady policejních zásahů při zápasech! Proč je platí občané opět ze svých příspěvků do státní pokladny?

O státním rozpočtu rozhodují občané naší země volení proto, aby zajistily ostatním občanům lepší, klidnější a jednodušší život. Bez stresu z bídy a obav o svou existenci, majetek, zdraví i život.

Odpovědnost za činnost a kroky při působení v jakékoliv funkci ve státní správě a vedení státu musí být osobní. Není možné se odvolávat na politické kluby a jejich rozhodnutí. Odvolání v případě prokázání jednání proti zájmům občanů by mělo vést k odvolání ihned a nečekat do skončení platnosti mandátu. Kdo porušuje práva občanů, patří za „katr“ a neměl by mít žádná práva až do skončení trestu, natož výhody.

Asi by se celý národ divil, jak rychle by byla státní pokladna plná a kolik peněz by mohli naši občané získat zpět ze svých daní, o které je současný systém „škube“.

Je často slyšet, jak roste česká ekonomika. Zkuste se podívat do veřejných rejstříků, o jaké firmy se jedná. Většina firem patří zahraničním vlastníkům či sídlí v daňových rájích. Ryze českými firmami jsou až na výjimky jen drobné podniky a živnostníci.

Protože z velkých firem toho do státní pokladny moc nepadá, musí to dohnat drobní živnostníci. Mnoha lidem je z toho smutno, někdo mluví o kalašnikovi, ale budou přeci zase volby!

Začne český občan přemýšlet a vybere si čestné a kvalitní odborníky podle sebe, nikoliv podle politického dresu a tomu dá při volbách svůj hlas? Při hledání cesty vám pomůže „hodnotová ekonomika“. Najdete ji na internetu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama