Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2018 20:40:29

Mají razítko a průkaz a říkají si vrchnost!

Mají razítko a průkaz a říkají si vrchnost!

Mnohdy takovým lidem chybí odborné znalosti, někdy i zdravý rozum. Mají však silný hlas a moc! Kdy začne platit osobní odpovědnost za škody, které působí kontroloři ze státní správy lidem i firmám ?

 Často se cítí jako nadlidi a jejich nálady se promítají do verdiktů. Ve svých rozhodnutích mnohdy prosazují své názory nad zákon a spory často musí řešit soudy.

Bohužel, jen pokud na to oběť kontrolorů má sílu, peníze, čas a odvahu se vzpouzet názoru „vrchnosti“, kterou si ze svých daní platí. Počet žalob je ročně v řádu tisíců. Je to normální?

Arogance nepatří do popisu práce kontrolních orgánů. Jsou situace, kdy se ani kontrolovaný nechová příkladně, ale většinou se jedná o bezprostřední reakce kontrolovaných na způsob jednání kontrolorů.

Stejně jako ve všech firmách i vztazích občanů či zaměstnanců, by měla platit osobní odpovědnost státních úředníků a kontrolních orgánů za škody, které svým jednáním či rozhodnutím způsobí. Za zmetky se musí platit (autor má na mysli nekvalitní služby a výrobky) a to z peněženky toho, kdo je vytvořil!

Dnes, když soud dá za pravdu tomu, kdo se brání nesprávným rozhodnutím, pokutám a sankcím musí škody i náklady soudních řízení zaplatit stát.

Ten ale škodu nezpůsobil. Na vině je ale vždy člověk z masa kostí! Ten musí platit!

Ptáme proč se tedy ze státní kasy platí za „zmetky“ úředníků ???!!! 

Stát (potažmo občané) škodu nezpůsobil!

Způsobil jí jedinec, nebo tým lidí, kteří postupovali nesprávně.

Ať tedy škody nesou ze svého! A v celém rozsahu! Mohou se třeba i pojistit, ale to je již jen jejich rozhodnutí.

Začne-li brzy platit osobní odpovědnost úředníků, které si platí občané ze svých daní, tedy úředníků státních, sníží se počet žalob na stát a stát (potažmo občané platící daně) nebudou přicházet o peníze. Navíc by v demokracii neměli vykonávat moc arogantní úředníci, ohánějící se svým průkazem a všemocí nad kontrolovanými.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama