Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.05.2018 9:35:21

Svoboda - znamená mít právo volby !

Svoboda  -  znamená mít právo volby !

Mohu si vybrat, kde a s kým budu žít? Mohu si vybrat nejbližší kolegy či přátele? Mohu si vybrat co budu dělat, kdy a za kolik? Prostě, mám právo volby? Pokud ano, jsem svobodný!

 Řada občanů si ani neuvědomuje současný stav, kdy vládnoucí skupina lidem předkládá a připomíná, jak jsou svobodní.  Nejčastěji to dokladují tvrzením, že mohou vycestovat, kam chtějí. Většina lidí ale  nemá za co vycestovat a pokud si půjčí, za nějaký čas spadnou do „spárů“ soukromých exekutorů, kteří z človíčka vysají poslední korunu.

Svobodné rozhodování je o právu volby ve všech oblastech života. Je nutné počítat s tím, že každý svým rozhodnutím ovlivní své další možnosti a možná i určitou část života nebo některý z jeho okamžiků.

Aby se mohli občané svobodně rozhodovat, musí platit mezi občany rovnost. Znamená to stejné možnosti, stejná práva, stejná odpovědnost!

Není možné, aby například OSVČ nebo obyčejný občan odpovídal za své podnikání a aktivity svým celým majetkem, ale majitel například s.r.óčka jen nezaplaceným podílem! Zisky jsou příjmem vlastníka, tedy vždy fyzické osoby, které by tedy měla odpovídat i za škody a ztráty.

Ekonomika řešící problém 21 století a vztahů ve společnosti se jmenuje „hodnotová ekonomika“. V mnoha oblastech života již funguje, ale současná společnost zatím nenastavila svobodu prodeje práce a spravedlivé a rovné tržní prostředí.

Občané České republiky mají nyní možnost bezpráví a omezování svobody a práva volby změnit v komunálních volbách. Chtějí se mít lépe? Mohou si svobodně vybrat své kandidáty. Kde hledat informace? Přeci v hodnotové ekonomice! „Každý svého štěstí strůjcem“ říkával můj děda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama