Ing. Josef Hájek

  • ANO 2011
  • Orlová
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.12.2018 10:57:00

Vyhlásím sbírku na děti a pozůstalé po obětech tragédie v dole ČSM

Vyhlásím sbírku na děti a pozůstalé po obětech tragédie v dole ČSM

Projev na 24. schůzi Poslanecké sněmovny 21. prosince 2018 k tragédii v dole ČSM

 Pane předsedající, kolegyně, kolegové, poprosím skutečně i mým jménem o klid v sále. Předpokládám, že jste všichni zaznamenali, že včera v odpoledních hodinách došlo k důlnímu neštěstí na dole ČSM. Na místo nehody se dostavil jak premiér, předseda Českého báňského úřadu, polský premiér, je tam velvyslankyně Polska v Praze, protože mezi těmi třinácti postiženými, kteří zemřeli, tak je jedenáct polských horníků a dva naši. Takže je to opravdu velká tragédie.

Ten důl ČSM patřil nebo patří k nejmladším dolům v ostravsko-karvinském revíru, slavil padesát let, a tato nehoda je nejtěžší, která v tomto dole byla zaznamenána. Takže pro mě je to tragická informace, tragická zpráva. Já každopádně bych vás poprosil o minutu ticha. A současně vzhledem k tomu, že řada hornických rodin ztratila svého tátu i děti, tak za spolupráce z některých poslanců vyhlásím sbírku právě na tyto děti a na pozůstalé příslušníky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama