Ing. Josef Kott

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.02.2024 19:05:00

Jste připraveni prosazovat revizi strategie EU pro zemědělství?

Jste připraveni prosazovat revizi strategie EU pro zemědělství?

Projev na 94. schůzi Poslanecké sněmovny 29. února 2024 – interpelace premiéra Fialy k zemědělské politice Evropské unie

 Vážený pane premiére,

už několik týdnů zemědělci v celé Evropě včetně České republiky protestují proti směru, kterým se ubírá evropská zemědělská politika. Hned na počátku vaší vlády jste se v rámci nějakého antibabišismu rozhodli hodin přes palubu část zemědělců a producentů, hlavně těch velkých. Pan ministr stejně jako vy tvrdí, že protesty vnímá jako podporu současné politiky, a společně ukazujete na to, že vlastně Green Deal jako takový schválila Babišova vláda. Určitě víte vy, tak pan ministr, že Zelená dohoda pro Evropu je hlavně obecná iniciativa, která má Evropskou unii nasměrovat na cestu ekologické transformace s konečným cílem dosáhnout do roku 2050 klimatické neutrality.

To, proti čemu skutečně zemědělci, a nejen ti čeští, protestují, jsou dopady strategie 54-55 na sektor zemědělství, které byly přijímány ale už za vaší vlády. Vaše vláda své neúspěchy a problémy často svádí na změnu okolností, ke kterým díky válce na Ukrajině došlo a až po jejím nástupu. Zvláštní je, že při dojednávání těchto podmínek pro zemědělce ale nic takového vláda nenamítala a vše podpořila, proti čemuž se zemědělci, jak už jsem zde řekl, dle mého názoru oprávněně bouří.

Vážený pane premiére, moje otázka zní - jste připraveni prosazovat revizi strategie 54-55 pro zemědělství? A jak se česká vláda postaví k záměru Evropské komise uzavřít dohodu o vzájemném obchodu se zeměmi z Jižní Ameriky, což by znamenalo další levnou konkurenci pro evropské farmáře (Předsedající: Čas!) a dovolím si tvrdit, že nejenom české.

Děkuji za odpověď.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama