Ing. Josef Suchánek

  • STAN
  • Olomoucký kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2023 22:01:00

Hejtmanství pomůže se stavbou vrtů pro pitnou vodu na Ukrajině

Hejtmanství pomůže se stavbou vrtů pro pitnou vodu na Ukrajině

Přesně 200 tisíc korun poskytne Olomoucký kraj jako mimořádnou dotaci Arcidiecézní charitě Olomouc, která za peníze vybuduje nové vrty pro pitnou vodu na východě Ukrajiny. Původní zásobárny vody okupanti zničili.

 „Příspěvek Olomouckého kraje pomůže s vybudováním čtyř vrtů pro pitnou vodu. Studny budou umístěny na pozemcích místních územních celků na Ukrajině. Lidé tam žijí v podmínkách, které si tady ani nedokážeme představit. Poskytnout jim pomoc považuji za slušnost i morální povinnost,“ vysvětlil Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Vrty vzniknou v Doněcké oblasti v Pokrovském rajónu, což je zhruba třicet kilometrů od aktuální bojové linie. Většina zdrojů pitné vody se tam dnes nachází na okupovaném území nebo je válkou zničena.

„Vrty budou hluboké zhruba 45 až 80 metrů. Instalaci čerpacích a čisticích systémů pro zajištění dodávek pitné vody bude zajišťovat a financovat ukrajinská strana,“ dodal Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro sociální oblast.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama