ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2011 16:42:12

Boj s korupcí je zásadní politické téma

Boj s korupcí je zásadní politické téma

Na zítřejším zasedání Vlády ČR bude projednán návrh Zákona o veřejných zakázkách z dílny Ministerstva pro místní rozvoj (MMR).

Jedná se o jeden z klíčových zákonů současné české legislativy, který je dlouhodobě a intenzivně diskutován. Vláda zítra souběžně projedná balíček nutných opatření, která je potřeba spolu se zákonem přijmout.

 „Chceme, aby zákon začal platit k 1. lednu 2012. Tedy na začátku nového rozpočtového období. V jeho rámci již musí být vyčleněny prostředky, které umožní účinnou realizaci jednotlivých opatření," uvedl ministr Kamil Jankovský.

  Novela zákona o veřejných zakázkách přináší celou řadu změn, z nichž za klíčové lze považovat třeba snížení limitů pro veřejné zakázky, větší transparentnost a omezení možnosti kvalifikačními požadavky zakázku tzv. „ušít" na míru jednoho dodavatele.

 „Po celou dobu tvorby této novely jsme se snažili o co největší transparentnost. Ať již ve fázi, kdy na textu pracovala Expertní skupina, nebo když jsme výsledek její práce dali k diskusi široké veřejnosti. Po zapracování mnoha podnětů jsme na konci března novelu ‚vyslali‘ do standardního meziresortního připomínkového řízení. Na jeho konci ale čekalo trochu nepříjemné potvrzení starého pravidla, že ovce si ohradu sami nepostaví," pokračuje ministr Kamil Jankovský.

  Mezi takřka 1000 připomínkami se totiž objevila velká řádka těch, které jdou proti smyslu novely. „Moje rozhodování nebylo snadné. Ale s vědomím všech možných protiargumentů, jsem se rozhodl k radikálnímu kroku protlačit novelu do Sněmovny co nejrychleji," uzavírá Kamil Jankovský.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama