ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2013 7:30:00

Morální hyenismus a politická prostituce

Morální hyenismus a politická prostituce

Vůbec si nemyslím, že jsem člověkem s nějak zvlášť vyhraněným sociálním cítěním. Pokládám se pouze za úplně normálního člověka s normálním vnímáním reality kolem sebe.

Přitom tyto myšlenky mám v hlavě už dlouho. Čím jiným než hyenismem nazvat to, že nové zdravotnické vyhlášky bývalé vlády mávnutím úřednického papíru z invalidů bez nohou dělají zdravé lidi? Lidem opravdu sociálně potřebným s výrazným omezením samostatnosti a soběstačnosti krátí příspěvky na pro ně tolik potřebné pomůcky, zatímco nemalé částky se vyhazují např. za sKarty a odpovědným úředníkům (a ministrovi) se vyplácejí nemalé odměny! Za to, že pár stovek miliónů vyhodili oknem.

A stejně tak ve VZP vyhozené miliardy za systém IZIP systém. Důchodci pak kvůli tomu obracejí v lékárně každou korunu při platbě léků (a přece podle ústavy máme bezplatné zdravotnictví) a mladé maminky počítají peníze, na kolik mlék jim ještě zbývá – vždyť karton Nutrilonu vyjde „jen“ na necelou dvoutisícovku!  A to mléko je ve skutečnosti mnohem dražší. Jeho, nazvěme to „společenská cena“, je ještě vyšší o vyplacené podpory v nezaměstnanosti těch, kteří v PMV, kde se dříve vyráběl původní český Sunar, už dávno nepracují, a také o mzdy té armády úředníků, kteří se o nezaměstnané (co v PMV už dávno nepracují) údajně starají. Tedy, spíše je dnes už pouze evidují…

Ždímat občany, důchodce na poplatcích v lékárnách či u lékaře, odebírat a snižovat příspěvky těm opravdu potřebným, zatímco jiní si jezdí pro podpory taxíky, IT firmy dodávají za miliardy softwarové šmejdy nebo se nemalé peníze jen vyhazují oknem – to opravdu pokládám za sociální hyenismus. A to už nemluvím o zoufalých rodičích, na jejichž nemocné děti (a pro ně potřebné operace) se někdy i musejí pořádat sbírky, protože na to „nejsou peníze“, protože ty už jsou  dávno na účtech bohatých dodavatelů do zdravotnického nesystému (a na účtech zprostředkovatelů).

Tento asociální zdravotnický „systém“, který ždímá řadové obyvatelstvo a umožňuje miliardové zisky na něj napojeným firmám, nezavedli lidé se sociálním smýšlením. To musely zavést morální (politické) zrůdy. Žádná jména podsouvat nebudu – všichni je dobře známe. Jen na ně (a jejich partaje) myslete, až půjdete na začátku víkendu k volbám.

A myslete i na ty jejich špinavé politické handly, kdy vykšeftovali naše zvýšené daně a odvody za ministerská plýtvání, církevní restituční miliardy za místa v dozorčích radách, levnější elektřinu pro nás za své anonymní podíly ve firmách provozujících fotovoltaické elektrárny… Nebylo by pro nás mnohem levnější, kdyby na těch polích místo otřesných černých desek byly voňavé ovocné sady, v sadech zaměstnáni naši nezaměstnaní, elektřina by byla levnější a jablka by nestála (na konci sezóny po právě skončené sklizni!) šílených 50 korun? Jenže to by u nás nesměla kvést politická prostituce (to je to pravé pojmenování, pane expremiére – žádný „deal“) kdy neodvolatelní a nepostižitelní politici vykšeftují zájmy občanů za zisky své, kmotrů a lobbistických skupin.

Až půjdete k volbám, myslete na ty naše dosavadní politické zrůdy a nenechte je už dále provozovat politickou prostituci – ukončete už to jejich „(ne)morální trápení“…

A nevíte-li koho volit – volte SAMI SEBE – volte přímou demokracii. Jsem si jist, že dražší elektřinu bychom si sami sobě neodhlasovali (ani zlaté padáky lotrům, co rozkradli NAŠE peníze).

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebookuhttps://www.facebook.com/Karelfiedler.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama