ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.07.2014 8:33:30

Opravdu zvláštní způsob distancování se ...

Opravdu zvláštní způsob distancování se ...

Strana KDU a hnutí ANO, jak jsem již zaznamenal, se distancovalo od praktik, kterých jsme byli svědky ve Sněmovně minulý týden, zejména pak neférového postupu při posledním hlasování.

Poslední páteční hlasování o rozšíření dnů pro projednávání zákona ve třetím čtení proběhlo bez účastí tří poslaneckých klubů, které na protest proti opakovaní hlasování a tomuto postupu opustily jednací sál. Ihned po tom, co proběhlo opakování dvou hlasování, se tito poslanci z předsálí vraceli do jednacího sálu. A v tomto opravdu velmi krátkém časovém úseku stihli zbylí poslanci v sále odhlasovat na návrh předsedy poslaneckého klubu ČSSD Sklenáka rozšíření výčtu dnů, ve kterém je možné projednávat zákon ve třetím čtení. Připomínám ještě navíc, že bývá obvyklé, že před hlasováním svolává předsedající tlačítkem ostatní z předsálí a chvíli vyčká jejich příchodu. A připomínám také, že později předsedající na základě námitek toto hlasování prohlásil za zmatečné. ( schůzi v tu chvíli řídil předseda Hamáček ).

Jak jsem se během soboty dočetl, KDU a hnutí ANO se od tohoto postupu distancovalo. Kolegům z KDU to lze více méně věřit ( i když dva z nich v tomto hlasování také hlasovali "pro"). Místopředseda sněmovny za KDU Jan Bartošek se hned také v následné krátké diskuzi od takovéhoto způsobu jednání distancoval  ( i když sám v hlasování také zmáčkl tlačítko "pro" ).

Ale velmi mírně řečeno rozpaky věřit tomuto mám v případě hnutí ANO. Vyjma jediného poslance, který se tohoto opravdu neférového hlasování zdržel, jinak zbytek klubu ANO naprosto disciplinovaně hlasoval "pro". Výpis z tohoto hlasování je zde : http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=59390&l=cz  Je to od hnutí ANO opravdu velmi zvláštní způsob distancování se, když až na jedinou výjimku všichni z přítomných hlasovali "pro", nemyslíte ?

 Zřejmě "ano", může někdy znamenat i "ne". Uvidíme, jaká budou další překvapení ? ...

( stenozáznam průběhu závěru schůze je zde : http://www.psp.cz/eknih/2013ps/stenprot/012schuz/s012179.htm )

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama