ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2014 9:12:07

Parodie na ministra pro lidská práva

Parodie na ministra pro lidská práva

Jiří Dienstbier se mi čím dál více jeví jako spíše zdařilá parodie na ministra pro lidská práva, než jako ministr takový.

Jeho poslední názorový úlet – pozitivní diskriminace Romů a jejich zapojování ( nebo spíše protěžování ) při obsazování míst ve státní správě, dokonce snad i na manažerských postech je toho zjevným důkazem.

Tento ministr zcela zjevně nepochopil, že problematika lidských práv je o jejich rovnoprávnosti, tedy o tom, aby každý měl práva pokud možno stejná a nikoliv, aby některé skupiny osob nebo menšiny byly protěžované nebo upřednostňované.

Problém cikánů není primárně vůbec v  jejich rase, ale primárně je v tom, jak se ve společnosti chovají !

A to žádná pozitivní diskriminace nevyřeší a neodstraní, naopak, vyvolá ještě větší nevůli těch, kteří pracují, odvádějí daně a pojištění, a proti jejich vůli je jejich daněmi mrháno ve prospěch těch, kteří normy, zvyklosti ( a zákony ) společnosti respektovat nehodlají. Kdy pan ministr začne hájit zájmy i těch, kteří tento systém dotují ? Nebo tito snad nemají právo chtít, aby se všem měřilo stejně ?!

Jak už z dřívějška víme, ministr Dienstbier je také proti tomu, aby si o ústavě a jejím znění mohli rozhodovat občané. Je proti tomu, aby si občané mohli v referendu rozhodovat o zásadních věcech ( např. zrušení Senátu ) a mohli se tak přímo podílet na dění ve svém státě. Tyto práva občanů „ministr pro lidská práva“ jaksi neuznává, přiznává je pouze skupině vyvolených.

Nuceně prosazovat do míst a pozic ve státní správě příslušníky romské komunity, to je tedy skutečný názorový paskvil ….

Je to opravdu zvláštní ministr pro lidská práva, já bych řekl spíše zdařilá parodie ….

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama