ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2015 5:31:00

Situace u nás v ČR zatím není tak kritická jako v zemích na jihu Evropy

Situace u nás v ČR zatím není tak kritická jako v zemích na jihu Evropy

Karel Fiedler? z uzavřeného semináře Migrace do České republiky

Včera jsem se na MV (Ministerstvu vnitra) zúčastnil spolu s některými dalšími poslanci uzavřeného semináře pro poslance na téma Migrace do české republiky. Co bylo pro mne velmi zajímavé, že pracovníci MV, konkrétně 1. náměstek JUDr. Ing. Jiří Nováček a ředitel Odboru imigrační politiky PhDr. Tomáš Haišman jsou pánové s věcnými a reálnými názory na danou problematiku.

Spolu s Vámi si pak kladu otázku, proč stejně poměrně věcné a reálné názory na danou problematiku nemají i další představitelé vlády a státu?

Z toho, co na semináři zaznělo je možno mít (zdůrazňuji) mírnou naději, že dosavadní naprostá vstřícnost a benevolence vůči imigrantům zejména v EU je snad už na ústupu. Že statut azylanta je v naprosté většině případů imigranty zneužíván, v drtivé většině případů nejde o žádné uprchlé azylanty ale o prosté imigranty z ekonomických důvodů. A že náš největší přínos pro ať už uprchlíky nebo migranty bude právě v místě problémů – v jejich zemi, nikoliv u nás.

Víte, že jeden z největších uprchlických táborů v místě konfliktu má cca 73 tisíc osob (bez komunikací, bez systému zásobování, bez lékařské péče) Že ze tří imigračních center ve Středomoří se pouze Španělsku daří vzdorovat imigrační vlně a Itálii a Řecku nikoliv? (rozbití center obchodu s lidmi na území západní Afriky však Španělskou vládu vyšlo dosud na cca 50 mld. EUR)

Na semináři zazněl i velmi správný dotaz a obava – kam plynou zisky mafií z obrovského obchodu s lidmi? Asi máte správnou obavu jako já, že to asi bude radikálům na území Afriky …

Poznámky ze semináře mám v kanceláři. Zítra zde ještě dopíši pár faktů a poznámek, které jsem si udělal.

Situace u nás v ČR zatím není tak kritická jako v zemích na jihu Evropy. Na semináři zazněla informace, že 60-70 % z námi evidovaných osob jako imigranti jsou studenti. Také se ptáte za čí prostředky tady studují? Vyžádám si patřičnou odpověď.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama