ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2015 20:50:00

Spory v Úsvitu lidi neděsí, zato zákon o energetice by měl!

Spory v Úsvitu lidi neděsí, zato zákon o energetice by měl!

Taky Vás už nebaví ty neustále tahanice týkající se dění u kolegů v hnutí Úsvit? Je to bohužel něco, co každého z nás chtě nechtě odvádí od práce. A tomu chceme společně s mými kolegy učinit přítrž.

 Je na čase řešit daleko důležitější věci, třeba energetický zákon, který má nepozorovaně připravit občany o miliardy korun.

Jsem opravdu rád, že se nový předseda poslaneckého klubu Marek Černoch ujal funkce se vší rozhodností a profesionalitou. Příkladem dobré práce budiž náš boj proti energetickému zákonu, jehož dopady na občany se snaží vláda nenápadně maskovat. Tato novela má totiž zcela překopat poměry v české energetice, a činí tak natolik nešikovně nebo spíše neomaleně, že nás to může stát i další stovky miliard korun. Podle analýz Energetického regulačního úřadu (ERÚ) se třeba cena plynu může zvýšit až o 20 % a nejhorší na celé věci je, že se odpovědný orgán ministerstvo průmyslu a obchodu pod vedením Jana Mládka vůbec neodvažuje takto zásadní dopady propočítat. Asi podvědomě cítí, že výsledek by totiž mohl potvrdit, že se jedná o nový solární tunel a toto je třeba zamaskovat.

Při projednávání této novely se opětovně pokusíme vyděsit poslance, že pro tento zákon ruku zvednout prostě nejde. A aby nezůstalo jen u planého děšení, máme připraveno hned několik zásadních pozměňovacích návrhů, které by měli odstranit ze zákona alespoň ty největší lumpárny: zvýšení ceny na provoz plynovodů, které se promítne do konečných cen plynu (viz výše zmíněných 20%), otevření prostoru pro daňové úniky u odvodu ze solárních elektráren (tady hrozí státu škody až 35 miliard) či nutnost změnit na 5 milionů smluv, které mají občané uzavřeny na dodávky elektřiny ad.

Závěrem bych chtěl všem voličům sdělit, že tímto rozhodně nekončíme. Právě naopak, pokračujeme v dosavadní práci. Skutečná poslanecká práce, to co opravdu uděláme pro lidi, je dle našeho názoru mnohem důležitější, než plácání se v bahnu ohledně dění v hnutí Úsvit. Pracujeme dále v duchu toho, proč jsme byli zvoleni...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama