ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2014 7:30:00

Vlachovice-Vrbětice ... bude mimořádná schůze Sněmovny ?

Vlachovice-Vrbětice ... bude mimořádná schůze Sněmovny ?

Co všechno se ve Vlachovicích ještě bude muset stát, než tento obrovský problém strany vládní koalice připustí na pořad jednání Sněmovny ?

První pokus o projednání tohoto bodu byl těsně zamítnut. Poslední pokus o zařazení na program jednání vetovaly kluby vládních stran ČSSD a ANO 2011. Čím dál méně pochopení však mají stále nervóznější obyvatelé okolních a evakuovaných obcí pro uklidňující prohlášení premiéra a ministrů a čím dál více mají nejen oni podezření, že informacím o skutečných příčinách se "na světlo" jaksi nechce. Po posledních dnešních událostech a opětovné rozšířené evakuaci už opravdu nazrála doba k tomu, aby příslušní ministři konečně začali podávat vysvětlení, jak mohlo dojít k tak obrovské koncentraci munice na jednom místě, zda to bylo v souladu s platnými předpisy ? Dalších míst, kde se munice skladuje nebo vyrábí,  je u nás jistě více. Proč se odpovědní ministři ( a jejich koaliční vládní strany ) tolik brání tomu, aby se na program jednání Sněmovny dostalo vysvětlení toho, proč situace ve Vlachovicích musela dojít až tak daleko ( a jaká je v jiných místech skladování nebo výroby ) ? Dle slov ministra Chovance signály o tom, že ne vše je ve Vlachovicích v pořádku, byly již delší dobu. Neschopná vláda otálela s projednáním stejně jako v případě platů, tak i v případě signálů, které z Vlachovic již dříve pronikaly. A otálí i nyní. A čím dál více osob si klade otázku, zda opět neschopností, nebo záměrně ... ?  

Ano, souhlasím, pro řešení situace naprosto deprimující místní obyvatele, potřebují složky záchranného systému a Policie nejvíce klid pro vlastní činnost. Klid však vůbec není na místě ve zveřejnění příčin, proč k takové situaci došlo, obzvláště ne po sedmi týdnech od prvního výbuchu. Pokud vše měly patřičné orgány pod kontrolou, nemůže být přece problém příčinu sdělit. Anebo snad věci pod kontrolou neměly, nebo není zájem je sdělit ?

Dočkáme se tedy konečně zařazení tohoto bodu na program jednání Sněmovny, nebo mám začít sbírat podpisy pro vyvolání mimořádné schůze ? Co má naše vláda ještě důležitějšího, než bezpečnost občanů a možné ohrožení jejich životů ?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama