ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.06.2016 11:31:48 - Brexit

Britské referendum

1, Jak hodnotíte výsledek?
2, Bude mít nějaký vliv na mě jako občana ČR?
3, Myslíte, že se nyní EU vnitřně změní? Není na čase? Začal bych s restrukturalizací fungování. Nebo nač je v Bruselu tolik nikým nevolených úředníků?
4, Kolik zemí se podle vás bude nyní VB inspirovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.06.2016 20:45:31 - Ing. Karel Fiedler
 1. Výsledek není přece nikterak neočekávaný. I předběžné průzkumy hovořily o tom, že to bude těsné. A každému soudnému člověku muselo být jasné, že narůstající nespokojenost s EU se jednou nějak projeví. Žádné překvapení.
2. Tady zálěží na tom, jaký občan jste - studující v UK, obchodující s UK, častý návštěvník nebo většinový občan ČR, pro kterého neplatí ani jeden z příkladů ? Já si myslím, že pro většinu našich občanů žádný nebo zanedbatelný.
3. Ano, změna EU už je na čase drahně dlouhou dobu. Nevěřím však tomu, že se EU nějak výrazně změní. Pod vedením pánů Schulze, Junckera pochybuji.
4. Nyní přijde období, kdy se rychle objeví a ozvou ti, kteří budou chtít rychlé "body". Díky Britům, že udělali jako první výstražný krok a vztyčili ukazovák (někteří to chápou jako prostředníček). Přestože sám říkám a hlásám, že žádné velké otřesy nebudou a nenastanou, chytrý v tuto chvíli aspoň počká na první odezvy. Tipovat počet zemí, které budou následovat GB se neodvážím, řekněme, že to nebude zanedbatelný počet.

Doufám, že krok Britů nastartuje seriózní a hlubokou debatu u nás nad fungováním a naší pozicí v EU. A na rozdíl od našich vrcholných politiků jako řadový poslanec ctím Ústavu - na závěr této hluboké debaty a dlouhé diskuze by si o tom měli i občané u nás rozhodnout sami.