ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.10.2014 10:28:10 - Radim K.

Jak vidíte budoucnost strany?

Proč jste podle vás ve volbách z mého pohledu úplně propadli? Nemůžete to souviset s tím, že máte vlastně jen jedno, možná dvě témata. Referendum a exekuce. Lidi trápí ale i jiné věci a navíc referendum probíhá v řadě měst už nyní a často bývá pro neúčast anulováno.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.10.2014 2:03:41 - Ing. Karel Fiedler

Dobrý den, nemyslím, že jsme propadli "úplně", ale úspěch to rozhodně není. Píšete, že jsme propadli ve "volbách". To, čeho jsme byli svědky, bych rozhodně spíše nazval marketinkovými kampaněmi, soutěží PR agentur a olympiádou peněz, jarmarky s rozdáváním koblih, gulášů a horských kol, než "volbami".  O volbách a volné a především spravedlivé soutěži politických subjektů mám přece jen jinou představu. A určitě máme více témat, než referendum a exekuce - na stránkách Sněmovny www.psp.cz ( a nejen tam - např. také www.hnutiusvit.cz ) najdete řadu našich komentářů i k jiným tématům. Píšete o referendech a jejich anulování pro neúčast. A není to paradox, že volby se stejnou nebo podobnou účastí jsou platné a referendum ne ? ( a v referendu se rozhoduje o jediné věci, kdežto ve volbách o mnohem více a mnohem zásadnějších věcech ! ). Jenže těm rádoby "demokratům" tento výše popsaný stav vyhovuje. Myslíte, že by výsledky byly stejné, kdyby nerozhodovalo množství peněz a všechny subjekty by měly ve sdělovacích prostředcích adekvátní prostor ?  Ale mám i sebereflexi a vím, že ne vše jsme udělali nejlépe - to uvádím proto, aby to nevyznělo tak, že chybu hledám jen jinde. Je i u nás.  A k budoucnosti našeho hnutí ? Naše témata jsou během na dlouhou trať, okamžitý úspěch jsme ani nepředpokládali. Nejde nám o okamžitý koupený úspěch.  Lidé s pevným názorem  a s pevným přesvědčením se nám krystalizují a řada dalších už také prozřela. Budeme bojovat dál.