ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.05.2014 14:30:25 - mraz

Úsvit a ANO

Vznikly jste zhruba ve stejné době jako ANO. ANO se ale snaží si vyzdobit místo v politice, na rozdíl od vás. Měli jste velmi podobné startovací pozice, přijde mi ale, že jste buď zaspali, a nebo vám tak ani nejde o politický vliv a možnost něco změnit, ale raději se držíte zpátky, o pár členech, což je pro vás přínosné i finančně. Nebyly jste schopni postavit ani kandidátku do EP- Samkovou jste nedávno z kandidátky vyškrtly. nemyslíte, že je načase na sobě začít pracovat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.05.2014 21:59:42 - Ing. Karel Fiedler

Dobrý večer, Váš dotaz je spíše Vaším konstatováním, se kterým, kromě závěru, výjimečně tentokrát nemohu moc souhlasit. Hnutí ANO se začalo formovat již zhruba od počátku roku 2012, kdežto Úsvit až od léta 2013. Tento časový rozdíl ještě více vynikne  z jiného úhlu pohledu : hnutí ANO se začalo formovat asi rok a devět měsíců před parlamentními volbami, kdežto Úsvit jen pouze asi tři měsíce před volbami. A stejný, ne-li větší, rozdíl byl ve finančních částkách vložených do marketingu a kampaně, což, BOHUŽEL, je v politice u nás dost podstatné. Jeden úsměvný ( samozřejmě nadsazený ) komentář říká, že rozdíl v ceně volební kampaně ANO a Úsvitu byl asi jen jedna miliarda.... :-) Vůbec si tedy nemyslím, že by naše startovací pozice byly podobné, byť to tak možná vypadá.

Podíváte-li se na stránky Úsvitu, najdete tam přece úplnou kandidátku do EP. Ano, Kláru Samkovou Úsvit z první pozice vyškrtl a já v tom vidím zásadní POZITIVNÍ rozdíl : Úsvit nebude zatloukat, zakrývat a pokud narazí na problém, což se jistě občas stane každému - zde možné podezření, postaví se k němu odpovědně a čelem. Kéž by se takto u nás konalo i v jiných institucích a politických subjektech. V naší kandidátce najdete hodně opravdu kvalitních osob, a já jsem dokonce přesvědčen, že Roman Škrabánek a Kateřina Radostová jsou mnohem lepšími kandidáty, než byla Klára Samková.

Souhlasím s Vámi, že Úsvitu nejde o pouhé vyzdobení místa v politice. Navrhuji : podívejte se na předvolební sliby jednotlivých parlamentních stran ( nebo prohlášení vládní koalice ) a porovnejte si ho s dnešní realitou, nejlépe pak se záznamy o hlasováních ze Sněmovny parlamentu o některých předvolebních slibech. Jsme si vědomi toho, že naše cíle prosadit bude trpělivá práce na delší dobu. A plně s Vámi souhlasím, že pracovat na sobě je prospěšné v každém stadiu a jsme si toho vědomi.