Ing. Karel Šidlo

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • Vyšetřovací komise pro vyšetření závažných pochybení, která se stala při přípravě a realizaci stavby dálnice D47
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.07.2015 15:32:18 - Bohumil Šamps

Alkohol za volantem

Proč nepovolit třeba 0,5 promile? Budete hlasovat pro 0 toleranci jako dnes nebo půjdete s dobou a budete hlasovat pro změnu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.07.2015 11:14:31 - Ing. Karel Šidlo
Zastávám trvale názor nulové tolerance k alkoholu za volantem. Vede mě k tomu dlouholetá diskuse s odbornou veřejností, výzkumnými institucemi, dopravními psychology a zástupci Policie ČR. Ustoupení od nulové tolerance bez zásadních změn sankcí v případě způsobení nehody, smrti či poškození zdraví ostatních účastníků silničního provozu znamená jednostranný akt, který zvýší počty účastníků pod vlivem alkoholu s vyšší hladinou než bude povolena. Současně upozorňuji, že tato změna by se týkala všech účastníků silničního provozu, nejen řidičů. To považuji za úplný hazard s bezpečností provozu na pozemních komunikacích. V žádném případě nepodpořím jakoukoliv změnu ustupující od nulové tolerance alkoholu za volantem.