Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.11.2013 10:33:55

Čekají nás smutné Vánoce?

Čekají nás smutné Vánoce?

Občané Moravskoslezského kraje se dozvěděli další špatnou zprávu.

Po stále nevyjasněné situaci na dole Paskov a v celé skupině OKD oznámila ostravská ocelářská firma Evraz Vítkovice Steel, že se již poněkolikáté v tomto roce chystá dočasně uzavřít některé ze svých provozů.

Před Vánocemi další negativní informace pro zaměstnance těchto podniků a pro řadu dalších občanů, kteří pracují v provozech úzce spjatých s výrobou v Evrazu. Z 1100 současných zaměstnanců by mělo zůstat na blíže neurčenou dobu v provozu jen 150 lidí.

Byla bych ráda, kdyby někteří vlastníci začali konečně své sliby v Moravskoslezském kraji plnit. V roce 2005, kdy byla poslední česká huť privatizována firmou Evraz, dle veřejných zdrojů slíbila, že kromě zaplacení vítězné částky nainvestuje další 2,5 miliardy do rozvoje podniku a 800 milionů do rozvoje regionu. Kdeže loňské sněhy jsou, ale hlavně kdo je kdy kontroloval a jejich plnění vymáhal? KSČM dlouhodobě upozorňuje na to, že o řadě privatizačních závazků občané nevědí, a ani ty, o kterých vědí, nejsou ze strany státu jakkoliv vymáhané. Nechci se vracet zpět do roku 2004 či 2005, ale možná by stálo za to, aby si sociální demokracie, která v uvedených letech vládla, a nyní se chystá vládnout znovu, konečně udělala pořádek ve smlouvách, které uzavřela. Možná v nich najdeme mnoho volných prostředků, které bude možné investovat do rozvoje a tvorby pracovních míst v Moravskoslezském kraji nebo alespoň prostředky, které by při útlumu provozu mohly lidem pomoci řešit jejich sociální situaci.

Ing. Kateřina Konečná, KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama