Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.12.2013 18:05:02

Falešná hra

Falešná hra

Lidovci jako jedna z budoucích stran vládní koalice si už několik dní vytváří svou mediální prezentaci.

Nikoliv na konkrétní tvorbě zákonů či bodech programového prohlášení budoucí vlády, ale na jedné jediné věci. A tou je jejich úpěnlivá snaha o resort Ministerstva zemědělství.

Kdyby to nebyli lidovci, asi bychom i uvěřili, že jim jde o jejich voliče, kteří jsou většinou ze zemědělských oblastí republiky, případně, že na tento resort mají dostatek odborníků. Pravda, jejich předseda Bělobrádek je od voleb odborník téměř na vše a v podstatě by byl schopen zastávat jakoukoliv funkci, hlavně když to bude funkce.

To, na co se zatím ovšem nepoukazuje, je možné urychlení vydávání církevního majetku tak, aby bylo vydáno vše, co církve chtěly a zavřela se nad tím pomyslná hladina. O tom, že Státní pozemkový úřad je v neuvěřitelné časové tísni při desetitisících žádostí, kterými je v souvislosti se zákonem o církevních restitucích zavalen, se již napsalo mnohé. O tom, že není v silách úředníků, aby zvládli tak šílenou agendu také. Nicméně důležitý, zvlášť v boji lidovců o toto ministerstvo je fakt, že Státní pozemkový úřad je podřízený Ministerstvu zemědělství a tedy i ministrovi, který jej řídí. Posílit kapacitu úřadu, případně vyhovět žádostem o prodloužení lhůt, bude v případě vlády KDU - ČSL na ministerstvu nemožné. A tak se budeme moci jen dívat na to, jak nám nenávratně mizí majetek ve vlastnictví státu a poslední překážka, ve formě silného ministra, který bude chtít zbytečnému spěchu zabránit, bude překonána. Ne nadarmo se říká, že katolická církev má tisícileté zkušenosti s tím, jak ovládat moc a dosazovat si na patřičné posty ty správné lidi. Je evidentní, že takto se naučili postupovat i někteří politici a po Kalouskově, Nečasově či Schwarzenbergově expanzi přijde nadšený Bělobrádek či Jurečka, kteří práci dokončí.

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Parlamentu ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama