Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2012 16:47:32

Jan Stráský vrátil do vedení NP Šumava zdravý rozum

Jan Stráský vrátil do vedení NP Šumava zdravý rozum

Reakce na odstoupení ředitele NP Šumava.

Dnes již bývalý ředitel NP Šumava při svém nástupu do funkce jasně deklaroval, že tuto funkci přijímá na omezenou dobu, v průběhu které se bude snažit stabilizovat situaci v národním parku po odchodu jeho předchůdce. Ředitel Stráský tímto krokem nejenom dostál svému slovu, ale po zkušenostech z posledního bezmála roku a půl můžeme konstatovat, že se mu podařilo odvést pro národní park kus poctivé práce. Jeho zásadový postoj vůči demagogickým snahám nadále glorifikovat postupy předcházejícího vedení národního parku, které postupně vedly k rozsáhlé a nevratné destrukci lesních společenstev, byly brzdou, kterou vedení národního parku nutně potřebovalo. Díky Janu Stráskému se do vedení NP Šumava vrátil po několika letech zdravý rozum a NP Šumava tak dostal alespoň šanci získat zpět ztracenou tvář v očích většiny občanů České republiky.

 Nastupující ředitel NP Šumava Jiří Mánek patřil k nejbližším spolupracovníkům Jana Stráského. Existuje tedy naděje, že směr, který Jan Stráský vytýčil, bude nadále směrem, kterého se bude vedení národního parku držet. Byť to s minimální a občas téměř neviditelnou podporou ze strany ministra Chalupy a tváří v tvář bruselské úřednické mašinérii krmené jednostrannými pohledy "expertů" českých nevládních organizací bude úkol vpravdě gargantuovský.

 Kateřina Konečná, poslankyně PČR a stínová ministryně KSČM pro resort životního prostředí
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama