Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2015 15:10:00

Je třeba jednat

Je třeba jednat

Ministryně Tominová vůči matce dvou synů Evě Michalákové vystupuje s tvrzením, že existují závažné důvody, které vedou k tomu, že matka nemůže vychovávat své děti.

Domnívám se, že takové skryté závažné důvody mohou být jen trestně právního charakteru a pak by měla policie konat, jenže nic takového se neděje, takže informace ve spisu zřejmě tak závažné nejsou. Ministryně Tominová by neměla pouštět polovičaté informace a pak se tvářit tajemně jako hrad v Karpatech. Ovšem i kdyby se potvrdily informace, že existují opravdu závažné důvody, pro které by paní Michaláková neměla vychovávat své děti, tak děti jsou pořád českými státními občany, a proto by měly být předány do výchovy do České republiky, pokud možno příbuzným matky či otce. Stát by se o to měl postarat a ne se chovat alibisticky, jako se to děje v tomto a dalších případech. V případě dospělých českých občanů, kteří často sami riskují v cizích zemích, se o ně český stát snaží postarat, ovšem v případě dětí, které nic neprovedly, státní orgány, jako Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí jen přihlížejí tomu, že děti jsou cílevědomě zbavovány vztahu k České republice. Ministryně by se místo pouštění polovičatých informací měla snažit, aby se děti dostaly zpátky do České republiky.

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Evropského parlamentu za KSČM 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama