Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2013 17:37:16

Léčba Dukou aneb lekce pokory a chudoby

Léčba Dukou aneb lekce pokory a chudoby

Sebevědomí hraničící s drzostí, jakou si Katolická církev nárokuje části Pražského hradu, je možná pro mnohé překvapením.

Pro nás, kteří jsme proti předloženému návrhu tzv. „Církevních restitucí“ od začátku bojovali všemi zákonnými prostředky, tato situace bohužel překvapivá není. Představitelé tehdejší vládní koalice jistě dobře věděli, proč a za co umožnili vydání nejenom tisíců hektarů lesů a polností zástupcům cizí státní mocnosti.

Stejní pánové a dámy neměli a jak vidno dodnes nemají problém ani s vydáním jednoho ze symbolů české státnosti, kterým Pražský hrad doposud stále pro mnohé z nás je.

Nepřekvapuje mne, že Katolická církev natahuje ruku po každém majetku, který jí Gazdíci, Stanjurové a zástupci „české šlechty“ přinesli takříkajíc na „zlatém podnose“. Co mne ale překvapuje, je arogance, s jakou dokáže vystupovat na veřejnosti současná hlava Katolické církve v České republice. Jeho rétorika mi nápadně připomíná vystupování československých politiků první poloviny padesátých let minulého století, které znám naštěstí jenom z filmových dokumentů.

Kardinál Duka a jeho arogance je však tady a teď. Je děsivou realitou dnešní a nejspíš i budoucí České republiky. Bohužel.

A poučná je také reakce některých současných politiků na vystupování Kardinála Duky a na „restituční“ iniciativy Katolické církve. Zvláště pak těch „lídrů“ politických stran, kteří mlčí. Má si snad veřejnost vysvětlovat mlčení pánů Gazdíka a Sobotky jako souhlas s výroky Kardinála Duky a souhlas s odevzdáním části Pražského hradu do rukou Katolické církve?

Ing. Kateřina Konečná, čtyřka na kandidátce KSČM do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v Moravskoslezském kraji 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama