Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2011 9:55:27

Novela zákona nezlepší ovzduší, ale umožní vydírání firem

Novela zákona nezlepší ovzduší, ale umožní vydírání firem

Novela zákona o ochraně ovzduší má jednu zásadní chybu. Nenavrhuje bohužel opatření, jejichž výsledkem bude zlepšení stavu ovzduší kdekoliv v České republice.

Novela zákona o ochraně ovzduší má jednu zásadní chybu. Nenavrhuje bohužel opatření, jejichž výsledkem bude zlepšení stavu ovzduší kdekoliv v České republice. Tuto skutečnost potvrzují nejenom starostové měst a obcí opakovaně postihovaných smogovými situacemi, potvrzují ji především odborné podklady, které jsou v oblasti ochrany ovzduší k dispozici. Vedle toho existují významné indicie, že jediným skutečným cílem této novely je vytvoření nástroje pro ekonomické vydírání firem, které mají již dnes povinnost dodržovat na evropské poměry velmi přísné emisní limity.

Schválením této novely dala Poslanecká sněmovna vládě bianko šek pro rozhodnutí, která firma bude ekonomicky zlikvidována a které bude naopak zásahem vlády odstraněn nepříjemný konkurent.

V situaci, kdy se vládní strany dlouhodobě zmítají v neřešených korupčních skandálech svých členů, a to včetně těch nejvýše postavených představitelů některých stran, znamená přijetí této novely další zhoršení korupčního prostředí v České republice. Vzhledem k přístupu vládních stran k řešení (resp. neřešení) již existujících korupčních skandálů svých členů se nemůžeme divit, že se pro přijetí této novely dokázaly sjednotit. Za symbolickou je možné považovat skutečnost, že se k vládním stranám přidala také tzv. opoziční ČSSD.

Je velmi smutné, že Poslanecká sněmovna nedokázala odolat pokušení zneužít ekologicky citlivé a mediálně velmi zajímavé téma, a místo hledání skutečných řešení problematického stavu ovzduší v některých oblastech České republiky otevřela ještě více dveře pro naplňování korupčních programů některých vládních politiků.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama