Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2020 18:59:45

Otevřený dopis bankovním domům

Otevřený dopis bankovním domům

AirBank, Česká spořitelna, ČSOB, Citibank, Equa bank, Fio banka, Hypoteční banka, Komerční banka, Moneta, Reiffeisen bank, UniCredit bank.

Vážení představitelé bankovních domů,

snad všichni občané našeho státu, kteří mají aktuálně spoustu starostí s nastalou situací, přivítali Váš vstřícný krok odložení splátek. Nyní se na mě ovšem obracejí občané, že to s tou vstřícností není až tak horké – banky jim sice nabídly posun splácení jistiny (úroky by tedy museli lidé zaplatit – v případě hypoték jsou to klidně i mnohatisícové částky), avšak s tím, že tito lidé budou zapsáni v registru dlužníků. To by v důsledku znamenalo, že budou mít v budoucnu problémy, když budou žádat o hypotéku, úvěr či leasing na auto. 

Věřím, že případy, které se ke mně dostaly, jsou jen výjimkou a nikoli praxí bankovního sektoru generujícího díky občanům ČR každoročně zisk v řádech desítek miliard korun. 

S přáním spousty empatie

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Evropského parlamentu

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama