Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2013 9:15:00

Po škole do práce, ne na pracák

Po škole do práce, ne na pracák

Volební štáb ODS sídlí ve skleněné budově na pražském Pankráci, které se kvůli jejímu půdorysu přezdívá parník. Před pár dny představovala svůj volební program, v němž silně akcentuje mladé lidi. V té chvíli se parník měnil v Titanic…

Potápějící se konzervativní bárka totiž svojí snahu před úplným ponorem vzala za špatný konec. Správně ODS vycítila, že mladé lidi nejvíce trápí nezaměstnanost. Jaký je však její tahák? Daňové zvýhodnění pro všechny absolventy, kteří začnou do tří měsíců po ukončení školy podnikat. Tedy podpora dětem z bohatých rodin. Kdo jiný má tak brzy po škole dostatečný kapitál pro rozjezd podnikání. Banky na podnikatelské záměry čerstvých absolventů pochopitelně neslyší, bez movitých rodičů se to nepovede.

 Myslí na ně také nabídkou zvýhodnění pro firmy, které zaměstnají absolventa, který je registrován 6 a více měsíců na pracovním úřadě. Zde tvůrci programu ODS ze zoufalství vykrádají levicové programy. Tím ale typického pravicového voliče spíše odradí. Jen na okraj, TOP 09 konkrétně na absolventy v programu nemyslí vůbec.

 Pokud to ODS myslí alespoň trochu upřímně, mohla by podpořit návrhy KSČM na daňovou bonifikaci pro ty zaměstnavatele, kteří zaměstnají čerstvé absolventy škol. Prosazovali jsem tento bod už v době, kdy ještě nebylo tak zřejmé, jak obludné rozměry bude hospodářská krize mít a jak se podepíše na nezaměstnanosti mladých lidí.

  A jaká je nyní situace? Koncem srpna bylo evidováno 31 911 absolventů škol, o 7 248 více než v loňském roce! A to mluvíme o oficiálních číslech z úřadů práce, spousta lidí se vůbec neevidovala.

 Za těmi čísly se nachází tisíce osudů, brzděných v rozletu neschopností a neochotou předchozích pravicových vlád. Mladí lidé v etapě života, kdy by měli hledat další směřování osobního i profesního života (a kdy mají získávat pracovní návyky a také důležitou praxi), vyplňují formuláře na úřadech práce.

 Vlastně je dobře, k čemu se ODS zavazuje. A pokud to budu s nemalou mírou naivity brát vážně, pak můžu já i ostatní poslanci KSČM po volbách očekávat podporu torza jejího kdysi tak silného poslaneckého klubu, až oprášíme návrh zákona, který minulým vládám příliš nevoněl…Návrh je připraven, nejsme Ti, kteří jej zatím mají jen ve volebních heslech.

 Ing. Kateřina Konečná, KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama