Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2010 10:17:00

Pojďme poslat své fotografie

Pojďme poslat své fotografie

Souhlasím s odpůrci ČSSD, kteří chystají kampaň na Facebooku.

Ve vedení ČSSD mají nový koníček. Nemůžeme ho však akceptovat tak, kde mají mít sílu argumenty a program. Pro nás politiky je normální, že si v rámci předvolební kampaně pořizujeme fotografie.

Fotografie sebe, fotografie akcí, které pořádáme, či akcí, na kterých se objevíme. Je to normální a v době informačních technologií a komunikace s občany prostřednictvím webu to koneckonců ani jinak nejde.

Fotit však cíleně lidi, kteří nejsou našimi sympatizanty či přijdou na naši akci vyjádřit svůj názor, není zrovna fér. Politická diskuse patří k demokracii. Pokud tomu tak není, pak je , dovolte mi parafrázovat, „ něco shnilého v království českém". Živě si vzpomínám na dobu před pár lety, kdy se na webových stránkách pravicových extrémistů objevila fotogalerie nazvaná „Foťte své ideové nepřátele". Mezi těmito lidmi bylo také hodně politiků a občanů, kteří se hlásí ke KSČM. Tehdy jsem měla pocit, že se slušní lidé dokázali spojit a proti takové aktivitě veřejně vystoupit. Je pro mne tedy velkým překvapením, že se k téměř podobné akci uchýlila strana, která chce po příštích volbách sestavovat vládu.

V demokratické společnosti se takové věci nedělají a nemůžeme je ani tolerovat. Byť by to nebylo v rozporu se zákonem, je to zcela určitě velmi nevkusné. 

Co bude následovat dál? Vyvěsí snad ČSSD tyto své odpůrce nejen na webu, ale začne rozdávat jejich fotky na svých akcích? A co to bude znamenat pro ne příliš informované spoluobčany? Nemůže to dopadnout tak, že bude spousta lidí viněna z politických názorů, které ani nesdílejí? Určitě může. Každopádně takový postup nemůže to mít pro společnost žádné přínosy. Alespoň, ač se vážně snažím, jsem je nenašla.

V demokratické společnosti, ve které žijeme, má existovat korektní soutěž politických stran, politiků, programů a volebních štábů. V rámci takové soutěže by proti sobě neměli být stavěni občané. Docela tedy chápu skupinu lidí, která se na sociální síti facebook proti takovému postupu ČSSD ohradila. Ano, souhlasím, pošleme svou fotku všichni, kteří s tímto jednáním nesouhlasíme. Možná tím opravdu splníme sen některých volebních manažerů ČSSD, mít nás na fotce. Jakou to však bude mít váhu, to netuším. Každopádně to je další ukázka reality, že některým z nás politiků spojení slov „politická kultura a korektní soutěž" moc neříká. Je určitě škoda, že si vedení ČSSD ze školení v USA nedovezlo vedle mediálních fíglů také pochopení významu politické kultury pro českou společnost.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama