Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2011 9:18:01

Poslankyně Kočí se schovává za slovo „stát“

Poslankyně Kočí se schovává za slovo „stát“

Musím konstatovat, že souhlasím s poslankyní Kočí. Minulý týden byl skutečně „docela poučný“.

Ukázal nám totiž, kdo je kdo a kdo s kým a o co usiluje. Například právě poslankyně Kristýna Kočí se plně přihlásila k praktikám pánů Pavla Drobila a jeho bývalého náměstka na MŽP Iva Hlaváče. Dnes navíc sdělila veřejnosti, že i když neví nic o skutečných příčinách znečištění ovzduší na severní Moravě, bude horlivě obhajovat novelu zákona, která stav ovzduší sice nezlepší, ale umožní státu zastavovat výrobu v průmyslových podnicích. Jsem skutečně ráda, že se poslankyně Kočí vyjádřila tak jednoznačně, a že veřejnost může počítat s tím, že Věci veřejné budou podporovat zavírání průmyslových podniků na Ostravsku. 

Je úsměvné, jak se poslankyně Kočí (společně s dalšími) schovává za slovo „stát“. „Aby měl stát možnost účinně zasáhnout tam, kde je situace kritická“, píše a zdůvodňuje návrh opatření, které předložila společně s pány Drobilem a Lukšou. Když si tento její výrok přeložíme do srozumitelné češtiny, bude znít: „Aby mohl konkrétní člen vlády ukázat prstem na libovolný průmyslový podnik a donutit jej pod hrozbou zavření výroby a propuštění tisíců zaměstnanců přispět do stranických pokladniček ODS, VV nebo TOP09, případně do osobních pokladniček konkrétních poslanců včetně paní poslankyně Kočí.“ Také lze díky této novele zákona významně zvýhodnit konkurenty podniků, které vláda donutí omezit nebo zavřít výrobu. A takto zvýhodnění konkurenti budou jistě ke konkrétním vládním poslancům „vstřícní a štědří“.

Paní poslankyně Kočí zcela popírá skutečnosti, které byly mnohokrát presentovány na odborných seminářích.

Možná to bude tím, že se žádného z těchto seminářů nikdy nezúčastnila, protože ochrana životního prostředí (na severní Moravě ani jinde v ČR) ji ve skutečnosti vůbec nezajímá. Jinak by nemohla tvrdit nesmysly typu, že „znečištění ovzduší v Polsku je velkým problémem na Ostravsku“, nebo že podniky, které používají nejlepší dostupné technologie, nedosahují standardů běžných v Západní Evropě. Možná by se paní poslankyně Kočí měla zamyslet nad jednoduchou logickou otázkou, zda „může být nějaká technologie lepší než nejlepší dostupná technologie“. Nebo by se mohla alespoň na úrovni znalostí studenta střední školy seznámit s problematikou zeměpisné a geomorfologické polohy Ostravy. Zjistila by důležité informace o přírodních podmínkách vzniku smogových situací na Ostravsku a možná by jí došlo, že při současné koncentraci automobilové dopravy a při nemožnosti změnit systém vytápění domácností bude mít uzavírání průmyslových podniků minimální efekt. A Polsko? Zajímala se paní poslankyně Kočí o otázku proudění vzduchu v česko-polském pohraničí? Pochybuji. Jinak by věděla, že v převážné většině případů proudí vzduch z oblasti Ostravsko-Karvinské aglomerace do Polska a ne z Polska k nám. 

Návrh novely zákona o ochraně ovzduší, který v minulém týdnu prošel Poslaneckou sněmovnou, je ve své podstatě minimálně účinný, pokud jde o ochranu ovzduší, ale velmi účinný jako nástroj pro vydírání průmyslových podniků kdekoliv v ČR. A jak konstatovala ve svém stanovisku Legislativní rada Vlády ČR, jedná se o zásadní porušení principu předvídatelnosti práva v ČR.

Je dobré vědět, že se Věci veřejné prostřednictvím paní poslankyně Kočí hlásí k takovým krokům, jako je porušování základních právních principů České republiky, zasahování do konkurenčního prostředí a vytváření prostoru pro korupci a vydírání průmyslových podniků. Je prostě dobré vědět, KDO JE KDO.

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Parlamentu ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama