Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2013 16:54:01

Proč nechceme v rezortu MŽP zaplatit odborné pracovníky?

Proč nechceme v rezortu MŽP zaplatit odborné pracovníky?

Rozpočet na rok 2014, který předložil ministr životního prostředí a který byl dnes projednán na Výboru pro životní prostředí Poslanecké sněmovny, ukazuje několik alarmujících skutečností týkajících se personální politiky MŽP.

Zatímco průměrný plat pracovníka Ministerstva životního prostředí přesahuje 35 tisíc Kč, nedosahuje v ostatních resortních organizacích průměrný plat ani celostátního průměru. A pokud se podíváme na průměrný plat pracovníka Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, pak zjistíme, že nedosahuje ani částky 20 tisíc Kč. Rozdíl 16 tisíc Kč považuji v tomto případě za zcela neobhajitelný a je pro mne důkazem špatné personální práce v rezortu MŽP.

Pracovníci regionálních středisek AOPK a správ CHKO nejsou o nic méně kvalifikovanými odborníky nežli jejich kolegové, kteří pracují na MŽP v Praze. A nelze je donekonečna dusit nízkými platy a chtít po nich kvalitní a mnohdy nadstandardní výkony při řešení správních a odborných činností na území celé České republiky.

Žádná dobře fungující firma si nedovolí dávat svým odborným a vysokoškolsky vzdělaným zaměstnancům almužnu, která je hluboko pod celostátním průměrem. Pravděpodobně by velmi brzy o své nejkvalitnější zaměstnance přišla. Kolegové z Hnutí ANO mi jistě dají za pravdu.

Doufám proto, že nové vedení MŽP přinese zcela nový přístup mimo jiné také v personální politice a že najde finanční prostředky na lepší odměňování svých odborných pracovníků, kteří působí v regionálních pracovištích jednotlivých resortních organizací.

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Parlamentu ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama