Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2011 15:01:00

Státní fond životního prostředí připomíná zakletý zámek

Státní fond životního prostředí připomíná zakletý zámek

Státní fond životního prostředí začíná připomínat zakletý zámek. Zámek ukrývající poklady, které by rádi získali loupeživí lapkové.

Nepochybuji, že možnost rozdělovat desítky miliard korun neodolatelně láká. Láká tak moc, že pro některé exponenty přestávají platit poslední zbytky pravidel slušného chování.

Čtvrteční jednání Rady SFŽP toho bylo smutným důkazem. Paní Radka Bučilová, která je v posledních třech měsících pověřena řízením SFŽP, rozhodně není nezkušená začátečnice. Pohybuje se v prostředí různých ministerstev a státních fondů řadu let. Mimo jiné či právě proto, že doposud vždy věděla, na čí stranu se má v určitém okamžiku přiklonit a čí pokyny má poslušně splnit. Bez zábran a bez odmlouvání. Ve čtvrtek navíc předvedla, jak umí s úsměvem a bez uzardění podrážet své nadřízené.

Musíme se proto ptát, na co čekala paní Radka Bučilová v čele SFŽP celé tři měsíce, když ona a celý SFŽP přešlapoval na místě. Zablokovaný program Zelená úsporám, lidé zoufale čekající více než rok na informace, zda dostanou peníze na připravené projekty, prohlubující se krize v čerpání prostředků Operačního programu životní prostředí - nic z toho nedokázalo paní Bučilovou přimět k rychlejšímu hledání účinných řešení.

Je tedy náhoda, že nový náměstek přichází na SFŽP právě v době, kdy premiér Nečas začal otevřeně hovořit o možnosti návratu bývalého ministra Drobila do vlády? Je náhoda, že paní Bučilovou pověřil řízením SFŽP ještě bývalý ministr ŽP Drobil? Je náhoda, že nový náměstek SFŽP přichází do funkce bez výběrového řízení a dokonce bez vědomí člověka, který má SFŽP v gesci a který má do celé problematiky SFŽP několikanásobně lepší vhled, než ministr a všichni jeho vlivní muži? Je náhodou, že nový náměstek SFŽP nemá s problematikou SFŽP žádné zkušenosti? Těžko! Náhody, dámy a pánové, totiž neexistují. Vše pod sluncem má svoji příčinu.

I prokletí, do kterého se stále hlouběji propadá SFŽP.

Kateřina Konečná, poslankyně PSP ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama