Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2010 15:42:28

VV nemají k Ostravě žádný vztah

VV nemají k Ostravě žádný vztah

Názor poslankyně Parlamentu ČR k zastaveni významných dopravních staveb staveb.

Ministr životního prostředí Pavel Drobil dnes v Českém rozhlase označil rozhodnutí ministra dopravy Víta Bárty zastavit většinu významných dopravních staveb v Moravskoslezském kraji za „problematické“. Poukázal přitom na přímý rozpor tohoto rozhodnutí s vládním prohlášením, které za jednu ze svých hlavních priorit označuje řešení špatného stavu ovzduší, s čímž problematika dobudování dopravní infrastruktury bezprostředně souvisí.

Ministr životního prostředí tak podpořil nesouhlasná stanoviska, která už v pátek vyslovili vedoucí představitelé kraje, a je potřeba mu za jeho slova poděkovat.

Ministr dopravy zastavuje v rámci celé České republiky celkem čtyři významně rozpracované silniční stavby a z toho tři přímo v Ostravské aglomeraci. Tedy v oblasti nejhůře postižené znečištěným ovzduším v České republice. Jeho rozhodnutí, které nezměnil ani po dnešní návštěvě Moravskoslezského kraje, je cynickým výsměchem nejenom prioritám ve vládním prohlášení, ale především několika stům tisícům obyvatel Ostravské aglomerace.

Nedá se pravděpodobně očekávat, že by se proti rozhodnutí ministra Bárty postavili poslanci z Věcí veřejných, kteří nemají na Moravskoslezský kraj žádnou skutečně osobní vazbu a jejich působení v Ostravě je pouze formální. Věřím ale, že v případě ostatních poslanců za Moravskoslezský kraj nezůstane rozhodnutí ministra Bárty bez odezvy a že společně s krajským zastupitelstvem rychle přesvědčíme vládu, že se jedná o rozhodnutí nejenom špatné, ale z hlediska životního prostředí přímo škodlivé.

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Parlamentu ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama