Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.06.2022 14:12:04 - rutin

Korespondenční volby

Proč neorganizujete petici proti zavedení korespondenčního hlasování v českých parlamentních volbách? Žhavého tématu se zase musel ujmout někdo jiný, tentokrát Svobodní. Jestli se chcete vrátit do povědomí voličů, tak pro to musíte něco dělat, samo se to neudělá.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

romko

Odpověď

16.09.2022 14:35:30 - Ing. Kateřina Konečná
Dobrý den, jak asi víte, nejsem fanynka korespondenčního hlasování. Nemyslím si, že jeho zavedení by bylo pro regulérnost voleb jakýmkoliv přínosem. Češi v zahraničí již nyní mají možnost volit na zastupitelských úřadech a konzulátech. Ani za stávajícího stavu tedy není nikdo o možnost přijít k volbám jakkoliv krácen. Hrozí také zpochybnitelnou tajnosti volby zakotvené v ústavě, kdy nikdo nebude schopen žádným způsobem dokázat, zda volič při umisťování volebního lístku do obálky nejednal např. pod něčím nátlakem. Zkomplikuje se také sčítání hlasů, které se v takovémto případě může protáhnout až o několik dní. I z těchto důvodů v zemích, kde korespondenční volba funguje, od ní postupně upouštějí, jako např. před nedávnem ve Francii. Teď je ale čas řešit problémy, které většinu lidí opravdu trápí. Jsme v energetické krizi a vláda pro lidi mnoho nedělá. Na to upínáme své síly. Lidi tuto krizi nezpůsobili, nesmí za ní být trestáni.