Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.01.2023 14:10:22 - Majda87

Prezidentské volby

Koho doporučujete volit vašim voličům?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Venda3, Ing.Jaromír Křivohlavý, vanpetr, tomsik1, germz, Janka Nová, Jaromír Brázda, eva41

Odpověď

17.01.2023 7:04:17 - Ing. Kateřina Konečná
 Moc Vás zdravím,
k prezidentské volbě vydala mé stanovisko, které je dostupné zde: https://www.youtube.com/watch?v=aQ0TCJSJ2Ec . 
  1. Jsem velmi zklamaná, že ve výběru chybí levicový kandidát/kandidátka. Levice není berlička pro neschopné, ale spravedlivý pohled na svět, který nebude ovládat a vykořisťovat pár desítek miliardářů schovaných za zbrojařský průmysl, farmafirmy, digitální giganty, jimž kryjí záda banky a mediální domy! 
  2. Stejně tak vyprázdněná je samotná kampaň. Fotky se zvířátky (taky je mám ráda), z domácího pečení cukroví (i to mám ráda), nebo podle příruček naučené fráze. Do žádných zásadních otázek (až na to, že samozřejmě “musíme být neochvějnou součástí NATO a EU, které nemají alternativu”) se raději kandidáti nepouští. Aby neukázali, že jim za a) nerozumí a za b) nemuseli s pravdou ven, jako se prořekla paní Danuše s placeným školstvím a zdravotnictvím.
  3. Úroveň kandidátů (a samozřejmě kandidátky) je naprosto děsivá. Generál u sebe schovává ukradenou standartu, aby ji mohl vyvěsit po svém slavném vítězství. Danuše sama sobě pokládá otázky a odpovědi ohledně jejího absolutního katastrofického manažerského selhání s udělováním titulů (otázkou, zda jen manažerského přešlapu). Hilšer a Fischerem to vlastně ani vážně nemyslí, ale potřebují kampaň na další šestiletku v Senátu. Bašta s SPD si malují absolutně vylhané průzkumy, aby zvedli tragické preference a odčerpali 2-3 % od Babiše. Ten mimochodem prohlašuje, jak by nejraději vládnul s ODS. Diviš se chce snad stát mladším Babišem, ovšem pro dva v našem malém rybníčku není místo a Zima? Upřímně tomu ani já sama netuším, oč jde.
  4. Přiznám se, že jsem nečekala, že Středula podpoří kandidátku, která plive jedovaté sliny (skoro) na všechno, o co se jako odborář snaží.
  5. Všichni kandidáti jsou stoupenci NATO.
  6. Všichni kandidáti podporují postup vlády vůči Ukrajině (ano i Bašta - viz zde: https://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=78025&l=cz )
  7. Tzv. vlastenecká scéna ukázala, že se musí naučit kompromisu, aby napříště vygenerovala jednu osobnost, ne několik kandidátů, z nichž nakonec neuspěje žádný. 
  8. Chápu, že jsou všude kolem emoce, ale pojďme to přežít. Pozice prezidenta je velmi prestižní, ovšem v parlamentní republice je rozsah jeho pravomocí celkem omezený.
  9. Já jsem zvažovala, že k volbám poprvé v životě vůbec nepůjdu. Přehodnotila jsem to hlavně proto, aby po městech a obcích, krajích (ano obojí i v koalicích s ANO a SPD), Senátu, Sněmovně i vládě neseděl na Hradě další vyznavač koalice SPOLU a PirSTANu!