Ing. Klára Dostálová

  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.11.2023 10:21:00

Digitalizace stavebního řízení je na bodu nula

Digitalizace stavebního řízení je na bodu nula

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k plánovanému zrychlení stavebního řízení

 Bohužel jeden ze základních stavebních kamenů nabral velké zpoždění. Je to zásadní problém, protože kompletní digitalizace stavebního řízení se měla rozběhnout 1. 7. 2024, ale to se zřejmě nestihne. Nyní je nutné, aby MMR vyložilo karty na stůl, pojmenovali jsme si základní problémy a přijali krizový scénář.

Je to průšvih pana ministra Ivana Bartoše, ale spíš než nadávání na vzniklou situaci nyní potřebujeme digitalizaci řešit. Klíčové je spustit zjednodušení povolovacích procesů!

Povolování tzv. z gauče, z pohodlí domova se může o chvíli odložit, to každý stavebník pochopí. Nejhorší by bylo spustit něco, co nebude vyzkoušené, protože na to nebude dostatek času, a stavební řízení to přivede do totálního chaosu.

Mluvila jsem o tom v Poslanecké sněmovně ve čtvrtek 26. října. Pokud vás stav digitalizace stavebního řízení zajímá, určitě si mě poslechněte ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama