Ing. Klára Dostálová

  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2022 16:21:00

Každý by měl hodnotit to, čemu rozumí

Každý by měl hodnotit to, čemu rozumí

Komentář na facebookovém profilu k státnímu rozpočtu na rok 2023

 Návrh státního rozpočtu na rok 2023 je špatný. Každý by měl hodnotit to, čemu rozumí. Jsem stínová ministryně pro místní rozvoj, a proto hodnotím kapitolu rozpočtu, která se týká právě MMR.

Když se podívám na celek, tak pro aktivity MMR vidím velký propad proti rozpočtům vlády Andreje Babiše. Zatímco my jsme na MMR mívali rozpočet ve výši 27-31 miliard korun, dnes je to kolem 22 miliard. To je skoro o třetinu méně. Navíc to vypadá, že obcím, které se v dnešní době perou s energetickou krizí, MMR sníží podíl financování jejich projektů.

To je snad lepší starostům rovnou říci, ať žádné projekty na rok 2023 nepíší a nechají si projektovou aktivitu na lepší časy. Mít na to stejně nebudou.

Celý můj projev v Poslanecké sněmovně k návrhu rozpočtu pro rok 2023 má něco málo přes deset minut a shrnuji v něm ty nejpodstatnější chyby, které bohužel má. Poslechnout si ho můžete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama