Ing. Klára Dostálová

  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.07.2021 17:18:00

Prohlášení k programu Živel a k darům

Prohlášení k programu Živel a k darům

Prohlášení ministryně pro místní rozvoj Kláry Dostálové k informacím o možném krácení státní pomoci lidem, postiženým tornádem

 Na úvod bych ráda poděkovala všem, kteří přispěli ve veřejných sbírkách na pomoc lidem v obcích zasažených tornádem a chtěla bych je ujistit, že jsme na ministerstvu nikdy neměli v úmyslu krátit pomoc státu o tyto prostředky. Sama jsem s mojí rodinou přispěla a jen ta myšlenka samotná se mi bytostně příčí. O to víc mě mrzí celá tato situace.

Proto se hluboce omlouvám lidem postiženým katastrofou za nejistotu, kterou v nich mohl vyvolat programový dokument. Nikdy jsme nechtěli snižovat dotaci o dary, bohužel úřednická formulace bodu 7 programu Živel, která měla lidi chránit před nepříjemnostmi a měla technicky usnadnit dodržování pravidel, v kontextu celé situace vyzněla špatně a necitlivě. Cílem bylo pouze zabránit proplacení jednoho nákladu dvakrát a předejít tím problémům, které by tak žadatelům mohly nastat.

Změnu nařízení, ve které bude tato formulace nařízení změněna, předložím hned na další vládě.

Prosím všechny obyvatele postižených obcí, aby bez obav dále pokračovali v obnově svých domovů. Máte moje slovo, že k žádnému krácení dotace nedojde.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama