Ing. Klára Dostálová

  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2021 16:21:05

Reakce ministryně Kláry Dostálové na dopis ČNK ICOMOS

Reakce ministryně Kláry Dostálové na dopis ČNK ICOMOS

Ministryně Klára Dostálová reagovala na otevřený dopis, který zaslal Český národní komitét Mezinárodní rady památek a sídel.

ICOMOS se mylně domnívá, že ministerstvo pro místní rozvoj odpovídá za jednotlivé poslance a jejich pozměňovací návrhy. Tak to opravdu ne. Je právo poslanců podávat pozměňovací návrhy u návrhu stavebního zákona jako u všech jiných zákonů a ministerstvo pro místní rozvoj může k návrhům poslanců vyjádřit pouze své stanovisko. A u drtivé většiny předložených pozměňovacích návrhů má MMR shodné stanovisko jako ministerstvo kultury, se kterým náš postoj k jednotlivým návrhům konzultujeme.

ICOMOS bych chtěla dále upozornit, že  komplexní pozměňovací návrh Hospodářského výboru, který se stal základem návrhu stavebního zákona a ke kterému poslanci pozměňovací návrhy podávají, vychází z vládního návrhu zákona a tento komplexní pozměňovací návrh dohody uzavřené s ministerstvem kultury jako garantem ochrany památek a kulturního dědictví převzal a dodržel. Je tedy zřejmé, že k žádnému ničení památek návrh stavebního zákona opravdu dveře neotevírá. Pokud má ICOMOS odmítavý postoj k pozměňovacím návrhům poslanců, měl by psát otevřené dopisy jim a apelovat na ně, případně si nejdřív zjistit naše stanoviska k těmto návrhům a potom se obracet k nám. 

Klára Dostálová
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama