Ing. Květa Matušovská

  • KSČM
  • Javorník
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2013 14:39:20

Náš program se týká každodenních potřeb

Náš program se týká každodenních potřeb

.


Začal nový školní rok, a když jsem slyšela ty sumy za nákup věcí nejen pro prvňáčky, jímala mě hrůza. Myslím si, že právě teď je čas, abychom si uvědomili, kam se naše společnost dostala »díky« pravicovým vládám.

Učila jsem se, že rodina je základ státu, ale dnešní situace je poněkud jiná. Jsem mladá, ale nelíbí se mi, když se stále zvyšuje počet rozvodů (kromě ostatních problémů, jde i o finanční problémy, které vedou v mnoha rodinách k rozvodu). Nebo když spolu partneři žijí jen tak. Rodina by měla fungovat tak, jak má, a v našem volebním programu se na ni myslí.

Budeme prosazovat, aby mladé rodiny byly podporovány a měly připraveny podmínky pro start do společného života, to znamená, aby byly k dispozici, jesle, dětské koutky, mateřské školy. Někde se to daří, jako například ve Svitavách, kde k 1. září 2013 byly umístěny všechny děti do mateřských škol a maminky mohly nastoupit klidně do práce.

Stále častěji se hovoří o firemních školkách – to už tady bylo a byly to závodní školky (já sama jsem chodila do jeslí i mateřské školy ČSD), KSČM chce podporovat všechny iniciativy, týkající se těchto zařízení.

To ale samozřejmě není všechno, potřebná je i bezplatná a dostupná lékařská péče, fungující služby, dopravní obslužnost. Vždyť i rodiny s dětmi, žijící na vesnicích, chtějí mít dostatek kvalitního vyžití, možnost zajet si do větších měst (a jak to mají udělat, když není auto), samostatnou kapitolou je zásobování. Máme sice obchodní řetězce, ale kupujeme v nich vždycky kvalitní zboží? Namítnete, že finanční situace většiny našich spoluobčanů není taková, aby mohli nakupovat ve výběrových prodejnách, ale přece my všichni máme právo na dobré výrobky. Až do roku 1989 jsme byli soběstační v potravinách, do našich družstev a statků se jezdily učit zahraniční delegace, celý svět s uznáním hovořil »o zlatých českých rukách«. Proč tomu tak není dnes?

I když jsem mladá, z vyprávění maminky a babičky vím, že to v minulém (tolik zatracovaném) režimu bylo možné, a jsem přesvědčena o tom, že bychom to zvládli i nyní. Zamysleme se všichni, až půjdeme k volbám. Program KSČM je pro nás, lidi práce, a dotýká se každodenních potřeb. S vaší pomocí se ho budeme snažit naplňovat.

Květa MATUŠOVSKÁvedoucí kandidátka do Poslanecké sněmovny, Pardubický kraj (KSČM)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama