ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2009 14:59:51

Pendolino z BOH

Pendolino z BOH

Asi před třemi lety mi asi tři hodiny zastupci Generálního ředitelství ČD v Praze vysvětlovali, že není možné, aby vlak SC Pendolíno vozil lidi až do a z Bohumína.

<span class="Apple-style-span" style="font-family: Verdana; ">Jelikož jsem přesvědčený, že vše jde změnit&nbsp; - a tak jsem se nevzdal a snažil jsem se to i s jinými lidmi z regionu změnit.&nbsp; Výsledkem je to, že Pendolíno do do 14. 12. do a z&nbsp;Bohumína jezdil bude.&nbsp; Jako potvrzení této změnu jsem&nbsp;dostal od náměstka GŘ ČD dárek - skleněnou lokomotivu :-). Na fotku je možné podívat se<strong>.</strong></span><p>Od 14. prosince bude cesta vlakem mezi&nbsp; městy&nbsp; Prahou a Ostravou (a dále do Bohumína)&nbsp;trvat poprvé v historii o minutu méně než tři hodiny.&nbsp; To znamená, že železniční doprava se dostává pod psychologický mezník tří hodin, kdy se cestující dostane vlakem z Ostravy do Prahy, prakticky do centra k Václavskému náměstí za dvě hodiny devětapadesát minut.</p><p>Vysledkem snažení je to, že cestující budou moci využít prvních dvou ranních spojů a dvou večerních i cestující přímo z Bohumína. Ranní vlaky tam budou lidi nabírat, pro dva večerní zase bude Bohumín cílovou stanicí. Bylo totiž logicky neúnosné, aby lidé nemohli do pendolina nastoupit v Bohumíně, když odtamtud vlak vyjížděl. Navíc v nových jízdních řádech je zajištěno velice rychlé&nbsp;výborné vlakové napojení ve a ze směru Karviná - Český Těšín atd.</p><p>Další změnou je i cílová i „startovní“ stanice vlaku SuperCity Pendolino&nbsp;v Praze. Namísto dosavadního holešovického nádraží budou od poloviny prosince končit i vyjíždět ze stanice Praha hlavní nádraží. Nadále ale bude v Praze k dispozici Airport Express, který spojí pražské nádraží s letištěm v Ruzyni. Na stejné nádraží budou od 14. prosince směřovat i vlaky InterCity Manažer a Leoš Janáček. Změny se dotknou i některých vlaků z Českého Těšína a Havířova do Prahy, které pojedou nově přes ostravské hlavní nádraží. Rozšíří se také přímé spojení severní Moravy s Bratislavou, což zajistí nové vlaky InterCity z Ostravy. Ta bude také nově napojena s Polskem, což zajistí spoj jedoucí přes Raciborz do Kedzieryn Kozle.</p>
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama