ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.12.2015 11:24:02 - Yama

Úředníci budou moci kontrolovat, čím lidé v domě topí

Jedná se o nějaké specifické úředníky, nebo tuto pravomoc bude mít každý úředník? A co když je odmítnu do bytu bez policie pustit? A druhá stránka věci, mohu já někde anonymně nahlásit, když mám podezření, že někdo topí něčím, čím nemá? Protože já ho mám. Normálně bych to nechal být, ale tohle je fakt za hranou. Kdo v tom má chodit venku?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.03.2016 9:30:18 - Ing. Ladislav Šincl
Jsem z regionu, kde je nejvyšší míra znečištění ovzduší v ČR a jelikož mám malé děti, kteří to musí dýchat, tak mi tato situace silně vadí. Moc dobře vím jaké nebezpečí se v tomto překračování imisních limitů skrývá. To je totiž jeden z důvodů, proč v v našem regionu je nejvyšší počet nádorových onemocnění dospělých a bohužel dnes i dětí.   V této věci jsem už mnohokrát v PS vystupoval a interpeloval jsem všechny ministry ŽP, které jsem tam za mou éru v PS zažil. Všichni mi slíbili, že to zlepší. Všechny předchozí vlády deklarovaly, že ovzduší na Ostravsku je jejich prioritou. Bohužel byly to jen a jen sliby. Stačí si na Karvinsku či Ostravsku na chvíli otevřít okno.  Část toho znečištění ovzduší způsobují bohužel také sami občané spalováním  zdraví škodlivých látek (plasty apod.). Z tohoto důvodu jsem pro přísné kontroly - ovšem ne pro buzeraci poctivých lidí.  O účinném systému této kontroly se nyní v PS diskutuje.