Ing. Lucie Ramnebornová

  • NEZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2010 15:29:41

Nové koště dobře mete, a to i v památkách

Nové koště dobře mete, a to i v památkách

Tohle okřídlené přísloví se většinou ironicky používá v kontextu nepopulárních změn nově nastoupivších vedoucích. Já ho však použiji jinak, bez ironie a sarkasmu.

Je to zhruba měsíc, co zajištění provozu některých památek převzala z rukou Pražské informační služby soukromá firma. A objevila se kritika. Uplynulý víkend ale naznačil, že to byl krok správným směrem. V neděli proběhly v historickém centru některé akce na oslavu výročí korunovace Karla IV českým králem. Ano, korunovace se vskutku uskutečnila již 2.9., ale všední den není pro podobné oslavy zrovna nejvhodnějším. V neděli po poledni se vydal historizující korunovační průvod na pouť uličkami Starého Města a vzbudil velkou pozornost u dětí i dospělých, Čechů i cizinců. Je zkrátka vidět, že živá historie v kulisách centra Prahy lidi opravdu zajímá.

Podobně je to i se slevami. Ty pochopitelně zajímají veřejnost všude. Jde-li ale o pražské věže, je zájem lidí vskutku velký. Nápad umožnit lidem vstup na některé památky zdarma se ukázal jako velmi dobrý. Lidé si mohli na stránkách Mf Dnes a Blesku vystřihnout kupon, který jim v neděli umožnil vstup do vybraných památek zdarma. Zatímco běžný den navštíví například Staroměstskou mosteckou věž zhruba 400 turistů, v neděli to bylo kolem 1300. Jako ředitelku Pražské informační služby mě samozřejmě tento zájem těší. Jestliže se tedy soukromá firma zasadí o to, aby byly památky navštěvovanější, pak říkám zcela otevřeně, že je to jedině dobře. Kritizovat je totiž vždy jednodušší, než přijít s něčím, co funguje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama