Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.08.2016 11:15:00

Důležitá je kvalita pozemkových úprav, nikoli jejich celkový počet

Důležitá je kvalita pozemkových úprav, nikoli jejich celkový počet

Ministr zemědělství Marian Jurečka tento týden pracovně navštívil Státní pozemkový úřad.

Ministr zemědělství Marian Jurečka tento týden pracovně navštívil ústředí Státního pozemkového úřadu (SPÚ). Zúčastnil se zde porady krajských ředitelů a vedení SPÚ.

Hlavním cílem návštěvy ministra zemědělství je pravidelný kontakt s jednotlivými podřízenými organizacemi. Diskutovalo se především o hlavních úkolech úřadu s ohledem na nedávno přijatý nový zákon o SPÚ.

„Prioritní body vztahu mezi Ministerstvem zemědělství a Státním pozemkovým úřadem vidím v hospodaření s vodou, v řešení problematiky sucha, eroze půdy a závlahových systémů. Co se týká pozemkových úprav, důležitá je jejich kvalita, jejich celkový počet je druhotný,“ uvedl během jednání  ministr Jurečka.

Ústřední ředitelka Státního pozemkového úřadu Svatava Maradová pak představila ministrovi jednotlivé činnosti SPÚ. „Je před námi obrovský kus práce, protože nový zákon o SPÚ nám ukládá velké množství úkolů především v oblasti vodohospodářství, půdní problematiky, eroze a sucha,“ dodala Maradová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama