Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2023 6:13:00

Důvodům nespokojenosti a frustrace rozumím

Důvodům nespokojenosti a frustrace rozumím

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce.

 Chtěl jsem slyšet přímo od lidí, proč přišli stávkovat. Proto jsem mezi ně přišel.

Rok a půl klesaly reálné mzdy v celé Evropě a naopak stoupaly ceny věcí, které každý den prostě potřebujeme úplně všichni. Rozumím tomu, že mnohých domácností se toto dotklo citelněji než ostatních a potřebují pomoci. Záleží mi úplně stejně jako některým z dnešních účastníků na tom, abychom zlepšili situaci třeba kuchařek a kuchařů ze školních jídelen, kteří opravdu nejsou dobře zaplaceni.

Těmto důvodům nespokojenosti a frustrace rozumím. Stejně jako tomu, že ne vždy se naší vládě daří věci dostatečně dobře komunikovat. I proto jsem dnes přišel. Chtěl jsem všechny ujistit, že kdo pomoc opravdu potřebuje, tomu pomůžeme. Cílená pomoc existuje a je jednodušší o ni požádat než dříve. To je vždy dočasné řešení. Hledáme i to dlouhodobé a věřím, že se to povede na vládě vyřešit.

Nabízel jsem na dnešní den také odborům, aby se mnou jejich zástupci zasedli k jednomu stolu. Společné řešení jinak nenajdeme. Mrzí mě, že tuto nabídku odbory odmítly, ale respektuji to. Určitě budu jak zástupcům zaměstnanců, tak i zaměstnavatelů dále k dispozici pro společný dialog. Protože stejně jako rozumím lidem, kteří mají hlouběji do kapsy, tak musí i odbory a další chápat, že tato země nemůže neustále žít na dluh. Jednoduše spolu musíme najít rozumný kompromis a já věřím, že ho ve prospěch celé naší země najdeme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama