Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.04.2020 5:35:00

Evropská komise je připravena masivně podpořit restart ekonomiky EU

Evropská komise je připravena masivně podpořit restart ekonomiky EU

„Evropská komise je připravena rychle a masivně podpořit restart ekonomiky členských států Evropské unie,“ řekl po jednání s předsedkyní komise Ursulou von der Leyen a špičkami Evropské lidové strany předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

 Účastníci videokonference se shodli na tom, že do budoucna se musí na úrovni Evropské unie zabezpečit soběstačnost ve strategických odvětvích, jako je právě zdravotnictví.

„Musíme si uvědomit, že v průměru 70 procent HDP jednotlivých členských států je vázáno na jednotný evropský trh. Pokud budeme všichni investovat do restartu ekonomiky, podpory pracovních míst, tak i my všichni budeme silnější,“ řekl na tiskovém brífinku Jurečka. Podle něj pak musí státy, které jsou na tom epidemiologicky dobře, citlivě a bezpečně koordinovat uvolňující opatření.

Evropská lidová strana chce v souvislosti s koronavirovou krizí prosadit úspory uvnitř struktur Evropské unie. Finance z nevyužitých programů chce převést do programů na pomoc státům, které bojují s pandemií nemoci Covid-19. „Evropská lidová strana se chce také zasadit v příštích měsících o lepší koordinaci zdravotnického materiálu a volných kapacit, aby si státy vzájemně nabízely pomoc s umístěním nebo převozem pacientů, kteří jsou dneska vážně ohroženi na životech,“ uvedl europoslanec a místopředseda lidovců Tomáš Zdechovský.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama