Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2016 13:17:00

Musím na to reagovat a ohradit se!

Musím na to reagovat a ohradit se!

Společnost MADETA vypověděla smlouvu na odběr mléka od 72 dodavatelů, hlavně menších zemědělců, s odůvodněním, že náklady na svoz mléka jsou vyšší a že údajně nedostala tato společnost žádné kompenzace a podpory od státu za výpadek trhu v Rusku.

Musím na to reagovat a ohradit se! Ministerstvo zemědělství v posledních dvou letech nabídlo více forem podpory zpracovatelům mléka a také všem potravinářům v ČR. Jedná se o podpory v rámci národního dotačního titulu č.13 kde je alokováno letos 396 mil. Kč a max. výše dotace je max. 50%. MADETA za poslední tři roky nepodala vůbec žádost o tuto podporu. Dále v Programu rozvoje venkova v záměru inovace má v administraci projekt s podporou 75 mil. Kč. Dále firma MADETA využila podporu financovanou z EU na skladování sušeného odstředěného mléka. V ČR jsou daleko menší mlékárny, ale nevím o tom, že by malým zemědělcům vypovídaly smlouvy! Například spíše menší mlékárna ve Valašském Meziříčí nic takového nedělá a navíc platí v posledních měsících nejvyšší cenu za mléko v ČR zemědělcům. Mrzí mě takový krok MADETY a takové zdůvodnění.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama